MANŞET Haber Girişi : 25 Şubat 2022 18:08

SÖKE TARİŞ YÖNETİCİSİNE CHP'DEN TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

SÖKE TARİŞ YÖNETİCİSİNE CHP'DEN TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Yöneticisi Engin Öztürk'ün,  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak yaptığı “akıl tutulması” paylaşımına CHP Aydın İl Yönetiminden tepkiler çığ gibi büyüyor.

 CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan ve Dursun Evren sosyal medya hesaplarından  yaptıkları açıklamalar ile Öztürk'e tepkilerini ifade ettiler. Partililer yaptıkları yorumlarla açıklamalara destek verdiler.

Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un CHP liderine söylemiş olduğu sözler ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “akıl tutulması” diyerek paylaşım yapan Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Engin Öztürk'e tepkiler büyüyor. Vatandaşlarında büyük tepki gösterdiği açıklamalara karşılık CHP Aydın İl Yönetiminden de paylaşımlar geldi. 
CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan ve Dursun Evren kendi şahsi sosyal medya hesaplarından peş peşe paylaşımlar yaparak, Öztürk'e tepkilerini ortaya koydular.

CHP AYDIN İL BAŞKAN YARDIMCISI ZEYLAN: "SAYIN GENEL BAŞKANIMIZA MAKSADINI AŞAN SÖZLER SÖYLEMEK BİR TARİŞ YÖNETİCİSİNİN HADDİ DEĞİLDİR"
CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan, Tariş yöneticisinin bir açıklama yapması gerekiyorsa bunun  çiftçilerle ilgili olması gerektiğini ifade etti. Zeylan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Şu Tariş yöneticimiz çok açıklama yapmaya meraklıysa çiftçinin sorunları ile ilgili açıklama yapsın. Artan başta mazot fiyatları olmak üzere çiftçinin girdi maliyetleri hakkında açıklama yapsın. Sayın Genel Başkanımıza maksadını aşan ifadeler kullanmak bir Tariş yöneticisinin haddi değildir. Tariş siyasi bir kurum değildir, çiftçinindir".

CHP AYDIN İL BAŞKAN YARDIMCISI EVREN:"TEPKİLERİMİZİ HER ORTAMDA YÜKSEK SESLE DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Zeylan'ın ardından paylaşımda bulunan CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Dursun Evren de tepkilerini her ortamda dile getirmeye devam edeceklerini belirttiği açıklamasına şöyle devam etti;  "Söke Tariş bir kurumdur. Sökeli çiftçilerimizin kurumudur.Çiftçilerimizin teveccühleri ile koltuğa seçilen yöneticilerin CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı söylemiş olduğu sözlerin telafisi yoktur. Derhal çiftçinin koltuğundan kalkmalılar. Böyle siyasilarin kuklaları olan vasıfsız kişileri kınıyoruz. Tepkilerimizi her ortamda yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz."

PARTİLİLER DE TEPKİLİ
Tariş Yöneticisi Öztürk'ün açıklamalara vatandaşlarda tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Tariş tüm çiftçilerin sahip olduğu bir kurumdur. Kimsenin siyasi arka bahçesi değildir. Yarın iktidar CHP de olursa bizim köpeğimiz olur. Takmayın kafanıza bunlar kumandalı sürüngenler. Asıl CHP’yi karşılarına almak akıl tutulmasıdır" dediler.