MANŞET Haber Girişi : 24 Mart 2024 13:42

SAKALAR: “SÖKE'MİZİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

SAKALAR: “SÖKE'MİZİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Söke Ticaret Odası'nın girişimleri sonucunda coğrafi işaret tescili alan Söke Tatlı Maya Ekmeği'nin ilçedeki tek üretiminin yapıldığı fırının önüne coğrafi işaret tabelası asıldı.

Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret tescili alan Söke Tatlı Maya Ekmeği'nin tanıtımı için ilçede tek üretiminin yapıldığı İstasyon Caddesi üzerinde bulunan fırına coğrafi işaret tabelası astı.

Söke Ticaret Odası olarak Söke'nin zengin kültürel mirasına katkıda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Sakalar, fırın sahibi Haldun Arıcı’ya teşekkür etti.

Arıcı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tabelayı asmalarının ardından açıklama yapan Sakalar, “Geçtiğimiz yıllarda Söke Ticaret Odası olarak Coğrafi İşaretini aldığımız bu değeri hep birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı etkinlikte Söke'mizin lezzet mirasını kutladık.

Söke'mizin simgesel ekmeğine sahip çıkarak, kültürel mirasımızı korumak ve tanıtmak adına önemli bir adım attık. Söke'mizin değerlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.