EKONOMİ Haber Girişi : 28 Kasım 2023 17:46

NAZİLLİ’YE 2. OSB KURULMASINA YÖNELİK FİZİBİLİTE PROJESİNE GEKA’DAN DESTEK

NAZİLLİ’YE 2. OSB KURULMASINA YÖNELİK FİZİBİLİTE PROJESİNE GEKA’DAN DESTEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Nazilli’ye ikinci bir organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması için hazırlanan yatırım fizibilitesi projesine destek verdi.

GEKA’nın 2022 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen Nazilli Ticaret Odası’nın başvuru sahibi olduğu proje ile Nazilli’ye 2’nci bir OSB kurulmasına yönelik yatırım fizibilitesi hazırlandı.

Projenin başarı ile tamamlanmasının ardından bölgedeki potansiyel ve mevcut yatırımcılar için altyapı hizmeti sunacak Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için yatırım rehberi değerinde bir rapor ortaya çıktı. Bölgede yapılması planlanan yatırımı hızlandıracak ve bölgedeki aktörleri yatırım konusunda harekete geçirecek rapor doğrultusunda OSB yatırımı hayata geçirilecek. Böylece, bölgede kurulan işletme sayısı artarken mevcut firmalar da teknik ve personel kapasitelerini artırmaya imkan bulacaklar. Bu da başta Nazilli olmak üzere bölgedeki istihdam olanaklarını geliştirecek ve iş gücüne katılımı artıracak.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan projeye ve Ajansın çalışmalarına yönelik yaptığı açıklamada “2022 yılı Fizibilite Desteği Programımız kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’dan dört projemiz destek almaya hak kazanmıştı. Söz konusu projelerimiz Güney Ege Bölgesi’nin kalkınmasını ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasını, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesini, bölge ekonomisine yönelik tehditlerin ve risklerin önlenmesini sağlayacak. 2023 yılı Fizibilite Desteği Programımız da şu anda başvuruya açık. Toplam bütçesi 1 milyon TL olan programımız kapsamında uygun fizibilite projelerine azami 250 bin TL destek vereceğiz. Proje başvurusu yapabilecek kurum ve kuruluşlarımızın proje hazırlayarak Ajansımıza proje sunmalarını bekliyoruz” dedi.   

Akdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: “Fizibilite raporunun sonucuna göre Nazilli’ye kurulacak 2’nci bir organize sanayi bölgesi yatırımı, firmaların üretim alanlarını genişletmesine, istihdam kapasitelerini artırmasına, kurumsal olarak gelişmesine imkan tanıyacaktır. Bu doğrultuda hazırlanan proje bölgenin yatırım potansiyelini ortaya çıkararak yatırımcıları ve girişimcileri kente çekecektir.”  dedi.  

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; Nazilli'deki mevcut OSB'nin %100 doluluk oranına ulaşması ve genişleme alanının da taleplerle dolması gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda kentimize yeni bir OSB kurulması zorunluluk haline gelmiştir. Nazilli ilçesi, Aydın ilinin önemli sanayi merkezi olarak bilinmekte ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren birçok işletmeye ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle, Nazilli'nin ekonomik potansiyelini harekete geçirmek ve sanayi altyapısını güçlendirmek amacıyla Nazilli’ye 2’nci OSB'nin kurulması önemli bir adım olacaktır" diyerek bu yönde gerçekleştirilen çalışmaları önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti.