ASAYİŞ Haber Girişi : 02 Şubat 2024 10:34

İZMİR'DE ÖLDÜRÜLEN TAKSİCİ MEMLEKETİ SÖKE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

İZMİR'DE ÖLDÜRÜLEN TAKSİCİ MEMLEKETİ SÖKE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

İzmir’de 31 Ocak gecesi taksisine müşteri olarak binen Delil Aysal (19) tarafından tabanca ile vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge'nin (44) cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Söke'nin Nalbantlar Mahallesi'ne getirilecek.

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, 31 Ocak saat 03.30 sıralarında evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge'nin kullandığı taksiye, yüzünde medikal maske ve başında kapüşon bulunan Delil Aysal, müşteri olarak bindi. Takşi şoförü Erge'yi bir süre taksiyi çeşitli adreslere dolaştıran Delil Aysal, ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak, yanındaki tabancayı çıkardı. Delil Aysal, peş peşe 3 el ateş edip taksici Erge'yi yaraladı. Ardından taksiyi ve şoförün cebini karıştıran Delil Aysal, Erge'nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip, boş kovanları aldıktan sonra kaçtı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, taksideki araç kamerası ve bölgedeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasının görüntülerini incelemeye aldı. İzlenen toplam 110 saatlik görüntüden şüphelinin Delil Aysal olduğu tespit edildi. Delil Aysal, saklandığı evde yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

MESLEKTAŞLARI 250 ARAÇLIK KONVOY İLE CENAZESİ ADLİ TIPA GETİRDİ

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Oğuz Erge'nin cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. 250 taksi şoförü, Oğuz Erge'nin bindirildiği cenaze aracına eşlik etti.

Nalbantlar Mahalle Muhtarı Hasan Kabakçı, Oğuz Erge'nin Adli Tıp'taki otopsi işlemlerinin ardından toprağa verileceğini söyledi.