KUŞADASI BLD Haber Girişi : 17 Temmuz 2022 16:34

ÇERÇİOĞLU’NDAN AKBÜK’E 200 MİLYONLUK YATIRIM

ÇERÇİOĞLU’NDAN AKBÜK’E 200 MİLYONLUK YATIRIM

Aydın’ın tüm ilçelerinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Didim’in Akbük İlçesi’ne yapacağı kanalizasyon kolektör hattı yatırımı için ihaleye aşamasına gelindi.11 Ağustos 2022 tarihinde ihaleye çıkacak olan Akbük Kanalizasyon Bağlantı Kolektör Hattı Projesi 200 milyon liraya mal olacak.

Didim’e bağlı Akbük Mahallesi’nin yıllardır devam eden altyapı sorununa Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce el atıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile başlatılan ilk etap altyapı çalışmaları kapsamında Akbük merkez ile Kumkent bölgesine kadarki bölümün alt yapısı tamamlandı.
İkinci etap çalışmalar kapsamında Akbük Oteller Bölgesi, Fevzi Paşa ve Denizköy mahallelerinin kanalizasyon çalışmaları tamamlanarak Didim’deki arıtmaya bağlanacak.

ASKİ tarafından 200 milyon lira bütçe ile gerçekleştirilecek proje kapsamında; Didim’in Akbük, Fevzipaşa ve Denizköy mahallelerine yaklaşık olarak 60.000 metre kanalizasyon şebeke terfi hattı ile 800 adet muayene bacası, iki adet yükleme odası yapılacak.

Didim Akbük kanalizasyon bağlantı kolektör hattının ihalesi 11 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.
Projeyi büyük bir sevinçle karşılayan Didimliler, projenin tamamlandığı günü heyecanla bekliyor.