KUŞADASI BLD Haber Girişi : 17 Temmuz 2022 14:16

SÖKE NOVADA KAVŞAĞI’NDA YİNE BİLDİK MANZARALAR

SÖKE NOVADA KAVŞAĞI’NDA YİNE BİLDİK MANZARALAR

Aydın’ın Söke İlçesi’nde bulunan ve birçok turistik bölgeye geçiş noktası olarak adlandırılan Novada Kavşağı'nda geçen yıllarda görülen yoğun trafik bu yıl da değişmedi. Kavşakta yine bildik manzaralar yaşandı. Sıcak hava ile birlikte bir de trafik çilesi yaşayan sürücüler isyan etti. Sürücüler, “Her yaz aynı senaryo. Bu görüntü Söke’mize hiç yakışmıyor. Bu önemli kavşak için karayolları yıllardır bir çözüm üretmiyor. Artık yeter karayolları bu çileye bir son versin.” dediler.

Söke'de gün içerisinde binlerce aracın geçtiği Novada Kavşağı'nda oluşan yoğun trafik sürücüleri canından bezdirdi. Kavşak özellikle tatil dönemlerinde aşırı trafik yükünü kaldıramıyor. Adeta kilitlenme noktasına gelen kavşağı kullanan sürücüler acilen bir çözüm bulunulmasını istiyor.

SÜRÜCÜLER:”HER YIL AYNI SENARYO”
Kavşağın birçok tatil beldesine geçiş noktası olduğunu ve stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten sürücüler, “Koca bir yılın stresini atmak için tatile gidiyorsunuz ve tatil dönüşü bu kaosun içinde saatlerimiz gidiyor. Her yıl aynı senaryo. Bu kavşakta trafiğe yakalanmamak için yeri geliyor tatilimizi erken bitirip yola çıkıyoruz.” dedi.

VATANDAŞLAR:” BU GÖRÜNTÜ SÖKE’MİZE HİÇ YAKIŞMIYOR”
Novada Kavşağını kullanan ve AVM’ye giden vatandaşlar da sürücüler kadar durumdan şikayetçi. AVM’ye giden yayalar için de tehlikeli durumlar yaşandığını belirten vatandaşlar, “Her yaz aynı senaryo. Bu görüntü Söke’mize hiç yakışmıyor. Türkiye'nin en önemli tatil bölgelerine geçiş için kullanılan bu önemli kavşak için karayolları yıllardır bir çözüm üretmiyor. Buraya acilen battı çıktı yapılması gerekiyor. Tatil zamanı insanlara bu çileyi yaşatmamaları gerekiyor. Sadece araçlar için değil kavşağın yakınındaki AVM ye giden yayalar için de çok büyük bir tehlike yaratıyor buradaki kavşak. Buranın sorunları çok sıkıntılı seviyeye ulaştı.” dediler.