MANŞET Haber Girişi : 25 Ocak 2022 18:35

Başkan Adayı Koşar'dan Ankara Ziyareti 

Başkan Adayı Koşar'dan Ankara Ziyareti 
Başkan Adayı Koşar'dan Ankara Ziyareti 

Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Hüseyin Koşar, Ankara'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Koşar, "Tüm Sökeli Şoför esnaf kardeşlerim ve esnaf arkadaşlarımıza kucak dolusu sevgiler selamlar. 2 gündür görüşmelerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Herşey esnafımız için" dedi. 

Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Hüseyin Koşar Ankara’ya giderek bir takım ziyaretlerde bulundu. 2 günlük Ankara ziyaretlerinde Söke Şoför esnafının 3 büyük sorununu ele alan Koşar, müjdelerle dönüyor. 

"YÜZDE 50 İNDİRİM ALARAK KOOPERATİFİMİZİ KURACAĞIZ" 

Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Hüseyin Koşar, "Ankara'da 2 gündür görüşmelerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına geldik. Özellikle önemli konular için Ulaştırma Bakanlığından randevu talep etmiştim. Bugün görüşmelerimiz sonuçlandı. Sökenin en büyük sorunlarından olan bizim şoför esnafımızın özellikle kamyoncularımızın en büyük sorunu olan Söke'de bir kamyon kooperatifimizin aktif olmayışı. Bugün burada bunu masaya yatırdık. 27 şubata kadar kurucağımız kooperatifle bir organizatörlük belgesi alacağız. Yani bu ne demek kooperatifin Söke'de işlevsel hale gelmesi için istenilen bir belge, bu belgenin fiyatı 270 bin lira ancak 27 şubata kadar bu belge için başvuru yaparsak yüzde 50 indirim alacağız. Bunun da sözünü Bakanlığımızdan aldık" dedi. 

" BU 3 SORUNU KISA SÜREDE HALLEDECEĞİME SÖZ VERİYORUM" 

Koşar, "2. en büyük sorun ise servis taşımacılığıyla alakalı çünkü başka bir ilçede organizasyon olduğu zaman, benim servis taşımacılığı yapan esnafım oraya gitme konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bunu Başkanımızla paylaştım. Bu konuda da hemen bir çalışma yapacağım. Bu sorunu anında çözeceğim bunun da sözünü veriyorum.  3. en büyük sorunumuz ise Sazlıköy, Yenidoğan ve Savuca birlik kooperatiflerimizin hastaneye ulaşmaları konusunda sıkıntıları mevcut. Maalesef Oda Başkanımız 2 dönemdir söz veriyor bu işi çözeceğim diye, ancak halen daha bir sonuç elde edemedi. Ben oraya Başkan olur olmaz bu 3 kooperatifimiz yani sazlıköy, Yenidoğan ve Savuca birliklerde vatandaşların tek seferde hastaneye ulaşabilmesi için gerekli rotasyonu oluşturup yetkililere vereceğim. Bu 3 sorunumuzu çok kısa sürede halledeceğime söz veriyorum" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Koşar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği(TESKOMB) Genel Başkanı A. Kadir Akgül ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden 2 Başkanda Koşar'a bu yolda tam destek verdiler. 


Tüm üyeleri Genel Kurula davet eden Koşar, "Perşembe günü bana yetki verirseniz bunların hepsini yapacağıma söz veriyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Siz değerli şoför esnafımızı Perşembe günü gerçekleştirilecek Genel Kurula bekliyorum" dedi.