MANŞET Haber Girişi : 10 Ocak 2024 17:35

VALİ CANBOLAT; HEM ÇALIŞAN GAZETECİLERİN HEM DE İDARECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

VALİ CANBOLAT; HEM ÇALIŞAN GAZETECİLERİN HEM DE İDARECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Aydın Valisi Yakup Canbolat, yayımladığı mesajlarla hem çalışan gazetecilerin hem de idarecilerin gününü kutladı. Canbolat, mesajında halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının önemli ve etkin bir denetim organı olduğunu belirtirken, 10 Ocak İdareciler Günü'nün de meslek misyonunun diri tutulması açısından özel ve anlamlı bir gün olduğuna dikkat çekti.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  

Gazeteciliği demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu belirten Vali Canbolat, mesajında "10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutluyoruz. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ülkemizin ve ilimizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur. Basının ulaştığı seviyede en büyük pay, şartlar ne olursa olsun görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan başta Aydın’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hülasa bir milletin hedef-i saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.' ilkesinden hareketle görevlerini büyük bir gayretle ve fedakarca yerine getiren gazetecilerimize Aydın’a hizmetlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyor, meslek ahlakı ve bilinci içinde çalışan tüm gazetecileri tebrik ediyor, hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Vali Canbolat: "Meslek misyonunun diri tutulması açısından özel ve anlamlı bir gün”

Her yıl 10 Ocak'ta kutlanan İdareciler Günü ile ilgili görüşlerini de açıklayan Aydın Valisi Yakup Canbolat, İdareciler Günü'nün meslek misyonunun diri tutulması açısından özel ve anlamlı bir gün olduğuna dikkat çekti. Vali Canbolat, mesajında "Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden üstün bir vazife bilinciyle hizmet eden mesai arkadaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. İdareciler Günü, meslek camiasında bir nevi dayanışma, hatırlama, varsa sorunların dile getirilmesi, meslek misyonunun diri tutulması açısından özel ve anlamlı bir gündür. Bugünün atfedildiği idareciler, hayatlarını işlerine adamışlar ve memleketin her köşesinde kendilerine tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yapmanın gayreti ve çabası içerisindedirler. İl ve ilçelerimizde, devleti ve hükümeti temsil etme şeref ve onuruna sahip olan Mülki İdare Amirlerimiz, kendilerine verilen bu büyük sorumluluğun bilinciyle çalıştıkları yerlerde kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, adil, şeffaf ve vatandaş memnuniyetini dikkate alan bir anlayışla sunulmasında önemli çalışmalar yapmakta ve bu hizmet yolculuğunu başarı ile yerine getirmektedirler. Vatandaşımızın mutluluğu ve refahı için hizmet eden toplumsal önder konumunda olan Mülki İdare Amirlerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin ve milletimizin aydınlık yarınlara taşınmasında, güçlü Türkiye hedeflerine ulaşmasında en önemli vazifeleri üstlenmeye ve görevlerini hakkıyla yerine getirmeye devam edeceklerine yürekten inanıyor, tüm idarecilerimize bu zorlu görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, mensubu olmaktan gurur duyduğum meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün mesai arkadaşlarıma aileleriyle birlikte huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.