MANŞET Haber Girişi : 02 Mayıs 2024 13:27

Uzattıkları saçlarını lösemili çocuklar için bağışladılar

Uzattıkları saçlarını lösemili çocuklar için bağışladılar

Aydın'ın Söke ilçesinde lösemi hastası çocuklara destek amacıyla saçlarını keserek bağışlayan ortaokul öğrencileri takdir topladı. Okuldaki bazı erkek öğrencilerin anneleri de saçlarını kesip bağışlayarak destek oldu.

Söke'de bulunan 100. Yıl Atatürk Ortaokulu'nda Koordinatör Öğretmen Yasemin Oğuz öncülüğünde, 'Değerlerimize Sahip Çıkıyorum' projesi başlatıldı. Proje dahilinde 8 öğrenci, lösemili çocuklar için saçlarını kesip bağışlayarak örnek oldu. Kesilen saçların Kuşadası'nda peruk haline getirilerek lösemili çocuklara hediye edileceği kaydedildi.

Proje dahilinde istenilen değerler içerisinde yer alan "Empati Kuruyorum" adlı çalışma için lösemili çocuklara destek amacıyla saç bağışlama kampanyası başlatıldı. "Bir Gülümsemeye Değmez mi?" sloganıyla yola çıkılarak imza atılan etkinlik kapsamında 6 kız öğrencinin yanı sıra 3 erkek öğrencinin anneleri de saç bağışında bulundu.

"DESTEK, BEKLEDİĞİMİZDEN ÇOK OLDU"

Örnek etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Koordinatör Öğretmen Oğuz, "Gelişen dünya düzeni, teknolojideki ilerlemeler, geçirdiğimiz salgın hastalıklar, pandemi süreci öğrencilerimizin ve çocuklarımızın üzerinde birçok olumsuz davranışa neden olmuştur. Biz eğitimciler maalesef ki açık bir şekilde bunları gözlemlemekteyiz. Değerlerimizi işlemenin ne kadar önemli olduğu bilincinden yola çıkarak bu projeyi başlattık. Birçok değerimizi gerek sınıf içerisinde gerek sahada kampanyalarımızla birlikte düzenledik. Bunlardan en çok yüreğimize dokunan empati değerimizdi. Geçirdikleri hastalıklardan dolayı saçlarını kaybetmiş küçük kardeşlerimize duygudaşlık yapmak, onları bir nebze gülümsetebilmek adına saç bağışı kampanyası düzenledik. Gerek okulumuz genelinde gerek öğrenci velilerimizden destek, beklediğimizden çok oldu" dedi.

"MUTLU OLMALARINI İSTİYORUM"

Saçlarını bağışlayan öğrencilerden 8 yaşındaki Masal Orçan, "Geçen yıl doğum günümde lösemi çocuklar için saçımı bağışlamıştım. Kendimle gurur duyuyorum. Çünkü lösemili çocukların iyileşmesi için, moral ve mutluluk çok önemli. Onları çok sevdiğim için, onların çok mutlu olmasını istediğim için saçımı bağışladım. Çok mutlu oldum. Çünkü bir kıza benim saçımdan peruk yapılmış. O kız da mutluluğunu bana bir video ile anlatmış, bu yüzden büyüklerime ve küçüklerime örnek oldum" ifadelerini kullandı.

"ANNEMLE GURUR DUYUYORUM"

Öğrencilerden Bilal Oğuz ise, "Ben özel bir bireyim. Lösemi hastaları da özel bireyler olduğu için, benim saçlarım uymasa da annemden saçlarını istedim. Annem de sağ olsun verdi. Annemle gurur duyuyorum" sözlerini kaydetti.