ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Ocak 2022 16:45

SORGUDA ŞAHIS, SAVUNMADA BAŞKAN

SORGUDA ŞAHIS, SAVUNMADA BAŞKAN

İş insanı Nejat Sağel, şirketini karıştığı yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak Söke Ticaret Borsasın'da açıklama yapması tepkilere neden oldu. Sağel'in açıklamasında Ticaret Odası ve Ziraat Odası'na destek verdiler diyerek teşekkür etmesi de dikkatleri çekti.
Geçtiğimiz günlerde Söke'de yürütülen zeytinyağ prim yolsuzluğu iddiasıyla gözaltına alınan Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel, tahliye edilmesinin sonrasında basın toplantısı düzenledi. Söke'de faaliyet gösteren kendi şirketi  Zeytad Zeytin isimli şirketinin karıştığı prim yolsuzluğu soruşturması sonrası gözaltına alınan iş insanı Nejat Sağel, çıkarıldığı mahkemece yurtdışı yasağı getirilerek tahliye olmuştu.
İş insanı Nejat Sağel'in gözaltı sonrası, basın toplantısını şirketi yerine Söke Ticaret Borsası'nda yapması kafaları karıştırdı.
Ticaret Borsası'nı ilgilendirmeyen bir konuda borsa binasında toplantı düzenleyen Nejat Sağel'in basın toplantısına davet ettiği gazetecilerin sorularını da yanıtlamaması ve aynı zamanda toplantıya Söke Ticaret odası başkanı Haluk Kutlay, ve Söke Ziraat odası başkanı Mustafa Tanyeri'nin katılım sağlamasıda ayrıca tepkiye neden oldu. Toplantı sonrası açıklama bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan sağel, '' ben burada ticaret borsası başkanı olarak açıklama yaptım'' açıklaması yargıya müdahale olarak algılandı.
HABER EROL ÖZHAVUTÇU