MANŞET Haber Girişi : 02 Nisan 2024 14:50

Sökeli Ferkan Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor

Sökeli Ferkan Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası Mahallesi'nde yaşayan 45 yaşındaki Ferkan Taş, rahatsızlığı nedeniyle 13 kez beyin kanaması geçirirken 6 kez felç oldu. Her seferinde doktorların müdahalesiyle sağlığına kavuşmayı başaran Taş, "Azrail’e kafa tutan mucize adam" olarak anılmaya başlandı. Son müdahaleyle artık beyin kanaması riski kalmadığını söyleyen Taş, şimdi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yaşayan 45 yaşındaki Ferkan Taş, talamus bölgesindeki fazladan bir damar nedeniyle 25 yılda 13 defa beyin kanaması geçirdi, 6 kez felç oldu. Taş, milyonda bir kişide görülen "Thalmik AVM" hastalığından nihayet kurtuldu.

BEYİN KANAMASI RİSKİ KALMADI

20 yaşında zeytin bahçesinde çalışırken ilk beyin kanamasını geçirdiğini kaydeden Taş, "Beyinde AVM adı verilen istenmeyen bir fazlalık damar oluşmuş. Bu damarda sürekli kanama yaptı. Vücudumdaki kan akışı hızlanınca kanama oluyordu. Ani korku, telaş, gece rüyada gördüğüm korku ve kabuslar bile kanamaya neden oldu. Beyin kanamasına neden olan damar örümcek ağı inceliğinde. Doktorlarım sayesinde tedavim nihayet başarıyla sonuca ulaştı ve artık beyin kanaması geçirmiyorum. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beyin Cerrahı Prof. Dr. Yusuf Kurtuluş Duransoy hocamın başarılı operasyonları sonucu artık beyin kanaması riski kalmadı. 6 kez felç geçirdiğim için bırakın elimi kımıldatmayı yataktan kalkmam mucize gösterilirken, ben artık yürüyorum. Bunu da İzmir Ege Üniversitesi Fizik Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Hale Üzümcügil hocama borçluyum” dedi.

Öte yandan Bağarası halkı ve ailesini şaşkına çeviren, adı 'Azrail’e kafa tutan mucize adam'a çıkan Ferkan Taş, tıp dünyasının da mucize adamı olarak biliniyor. Taş, Guınness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.