SİYASET Haber Girişi : 06 Mart 2023 14:17

Sökeli Ak Partili isimden Ak Parti İl Başkanı Ökten’e ağır ifadeler

Sökeli Ak Partili isimden Ak Parti İl Başkanı Ökten’e ağır ifadeler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Aydın İl Başkanlığına atanan Gökhan Ökten, göreve başlar başlamaz AK Parti Söke İlçe Başkanlığı ve AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un adamları tarafından yaylım ateşine tutuldu.

Söke AK Parti üyesi Ersan Ak, sosyal medya hesabı Söke Ak Gönüllüler üzerinden AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten’e yapmış olduğu paylaşımda çok ağır ifadeler kullandığı görüldü.

"28.02.2023 günü üç kişi Aydın Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ettik" diye başlayan metinde hakaretler havada uçuştu.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Üç arkadaş 28.02.2023’de Aydın'a gittik. Hadi Aydın İl başkanlığına da uğrayalım dedik bir kardeşim yaptığı ekşi maya ekmeğini de hediye etti. Aydın il başkanı hg deyip karşımızda ne nereden geliyorsunuz, kimsiniz, derdiniz yapabileceğimiz bir şey var mı diye sordu nede söz etti. Utanmaz bir çiçek saksısı eline aldı bunun suyu çok gelmiş ondan solmuş dedi kıvrandı bilgisayarına baktı. Sana hiç misafir nasıl ağırlanır, adap öğretilmedi mi? İnsan kim gelirse gelsin kapısına bir çay ikram eder. Senin il başkanı olman senin her kişiden üstün olduğunu göstermez sen gibilerle yol alınacaksa vay halimize koltuktan güç alınmaz, koltuğa güç verilir ben sana diyeyim de öğren. Birde bana demezler mi ilk vardığımızda nasıl başkan diye bende şu sözümü ettim ‘Daha bir şeyini görmedik ki hakkında söz edeyim dedim daha on dakika geçmedi gördük misafir nasıl ağırlanır yontulmamışa..’ derler bizim buralarda öyle kişilere. Ben siyaseti Erbakan hocamdan öğrendim bunlar gibi kaypak siyaset değil."

Metinde bahsedilen üç kişi ise; parti üyesi Ersan Ak, AK Parti Söke İlçe Yöneticisi Turan Akın, AK Parti Önceki Dönem İlçe Başkanı Adayı Muharrem Pınar olduğu öğrenildi.

AK Parti içinden edindiğimiz kaynaklara göre; Ersan Ak, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un ve AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes’in bir numaralı adamı.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer’in İl yönetiminde yer almasını istememişler ancak başarılı olamamışlardı.