EKONOMİ Haber Girişi : 09 Mayıs 2024 15:03

SÖKE OVASINDA SON DURUM

SÖKE OVASINDA SON DURUM

 

Kia Haber

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, yüzde 90 oranında Söke ovasında pamuk ekiminin bittiğini belirtti. Ayrıca Tanyeri, buğday hasadının önümüzdeki günlerde başlayacağını da ifade etti.

Söke ovası Türkiye'nin en önemli pamuk üretim sahalarından biridir. 450 bin dekar ekilebilir araziye sahiptir, Türkiye'nin Pamuk Ambarı olarak tabir edilen Söke'de üretici pamuktan bu sezonda vazgeçmedi. Geçtiğimiz yıl 315 bin dönüm ekilen pamuğun bu sezon 350 bin dönüme çıktığı tahmin edilirken Ovada yüzde 90 oranında pamuk ekiminin tamamlandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, "Ovada pamuk ekimi hala devam ediyor. Bu dönem 350 bin dönüm pamuk ekimi bekliyoruz. Söke ovası için bu rakam çok güzel. Önümüzdeki günlerde de buğday hasadı başlıyor. Aydın ve Söke'de bulunan TMO ofisleri alım yapmaya hazır. Şuanda buğday fiyatları belli değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatları kısa sürede açıklayacağını düşünüyoruz. Güzel bir sezon olmasını diliyoruz" dedi.