Söke'de siyasetin ikinci yüzü

 

 

Ülkemizde yapılan yerel seçimler sonrası taşlar yerine oturmaya başladı. Çıkan sonuçları kendini başarısı zannedenleri, oyları bireysel olarak aldığını söyleyenleri, kendisini partisinden hatta BŞB başkanından üstün gören siyasetçileri yine bu seçimde sonucunda gördük.

Sonuç olarak bakıldığında ülke genelinde Ak Parti seçmeninin kendi partisine bir sarı kart gösterdiği ortada 

 

AYDIN VE İLÇELERİNDE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU ZAFERİ

 

Aydın’a geldiğimizde Özlem Çerçioğlu’nun hiç seçim telaşına girmediğini gördük. Seçim sürecinde rakibi Mustafa SAVAŞ’ın önceki seçimlerde yapmış olduğu hataları tekrarlaması sonucu Çerçioğlu’nun 3. Zaferi hediye etti.

Aydın ilinde ilçeler bazında elde edilen başarının mimarının kendi isimleri olduğunu söyleyen başkanların yanı sıra, bu başarının mimarını topuklu efe olarak gören ilçe başkanları da oldu. Sonuç olarak bakıldığında 17 ilçede 13 CHP Belediyesi ile bir 5 yıllık yeni dönem oluştu.

Bana sorarsanız bence de bu başarının mimarı Özlem ÇERÇİOĞLU!

SÖKE

Söke’de alınan sonuç sonrası bazı sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Bu sorunlar belediyenin ekonomisinden, personel fazlalığına kadar birçok alanda kendini gösteriyor. 31 Mart sonrası göreve gelen ARIKAN, alınan sonucu kendi başarısı olarak görenlerden sanırım. Biliyorsunuz seçimden önce meclis tarafından seçilmiş ve yerel seçim sürecine kadar belediye başkanı olarak görev yapmıştı. Güleryüzü ve samimi tavırlarıyla Sökelilerin ilgisini ve sevgisini kazanmış ve bu vesile ile de bu defa makama seçimle gelmişti. Ancak seçim sonrası başta yakın çevresi olmak üzere herkesi şaşırtan bir tavra büründüğünü gözlemleniyor. Bu kibirli ve mesafeli duruş bence kendisine yakışmadı. Aynı zamanda, belirli hatalar zincirinin başlamasına da vesile oldu. Örneğin; Söke tarihinde seçimlerde en çok oy alan başkanım kelimesi ile CHP’de daha önce görev almış başkanları üzebileceğini hesaba katmadı. Oysa ki Söke’de CHP’nin kapısına kilit vurulduğu zamanlar bu partinin miğferlerinin çalışmalarının bugün CHP’nin aldığı oy oranında büyük katkıları olduğunu unutulmamalı.

 

ARIKAN: “BAŞKAN YARDIMCISI BELİRLEMEK ZORUNDA DEĞİLİM”

 

Arıkan yaptığı açıklamada; başkan yardımcısı belirlemek zorunda değilim demişti. Ne oldu? İhtiyaç oldu. Hem de başkan yardımcısı atamak zorunda değilim, belediyeyi idare ediyorum ihtiyacım yok demişken; birden 3 tane başkan yardımcısına ihtiyaç doğuverdi. Bana kalırsa Sayın Arıkan, acemi bir siyasi üslup ile kelimenin nereye gideceğini düşünmeden açıklamalar yapıyor. Şahsen birçok belediye başkanına hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Hepsi ekonomik krizden, borçlardan bahsetti. Ancak hiç biri maaşları ödeyecek durumda değilim demedi Şimdi Sayın ARIKAN’a sormak istiyorum! Siz Söke belediye başkanı değil miydiniz? Neden seçim sonrası insanların ekmekleri ile oynuyorsunuz? Göreve yeni gelmediniz, belediyenin alacağı ya da borcu sizin idarenizdeydi. Ne oldu da 1 Nisan’da her şey bir anda değişti? Çalışanların fazlalığı, maaş ödemede yaşanan zorluk bir günde mi aklınıza geldi? Bu durumda seçim çalışması boyunca çalıştırdığınız, seçimi alınca da size destek vermediklerini düşüncesiyle işlerine son verdiğiniz veya yerini değiştirdiğiniz insanlardan yarın nasıl helallik isteyeceksiniz? 

 

SAYIN ARIKAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI MAAŞI NE KADAR?

Söke belediyesinin maaş ödeyemeyecek durumda olduğunu her ortamda beyan ediyorsunuz. Bunu anlıyoruz. Ancak anlayamadığımız konu şu ki; belediye ekonomik olarak sizin beyan ettiğiniz gibi zor durumdayken neden iki belediye başkan yardımcısı atadınız? Personele geldiğinde ekonomi kriz ama başkan yardımcılığına gelindiğinde her şey yolunda… Madem ekonomik olarak zordasınız, belediyemizin maaş ödemekte zorlandığı bu süreçte Başkan ve başkan yardımcıları maaşlarının yarısını alsınlar bu önergeyi getirsinler meclise, mecliste gerekli kararı alsın. Var mısınız?

 

5 YIL UZUN BİR ZAMAN DEĞİL KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

 

Siyasetin iki yüzü var! Toplum için siyaset yapanlar, kendisi için siyaset yapanlar. Siyaseti toplum için yaparsanız 5 yıl yeterli bir süre. Ancak kendisi için siyaset yapanlar için 5 yıl çok uzun değil aslında… Koltuk zehirlenmesi yaşayan nice siyasetçilerin bugün isimlerinin dahi hatırlanmadığını iyi biliyoruz. Söke küçük bir ilçe, insanların birçoğu ya akraba ya da yakın ilişkileri olan kişiler. Bu anlamda yapılan veya yapılmayan çalışmaların bedelini, hedeflerini gerçekleştirip arkasına bakmadan gidenler değil, Söke’de yaşayan ve yaşayacak olanlar vermek zorunda kalacak! Bunu da unutmamak gerekir!

 

Erol ÖZHAVUTÇU

  • Kia Rec