MAGAZİN Haber Girişi : 02 Mayıs 2022 16:49

SÖKE’DE PROTOKOL RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

SÖKE’DE PROTOKOL RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

Söke’de pandemi nedeniyle bir süredir ara verilen geleneksel ilçe bayramlaşma töreni yapıldı.Söke Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program gerçekleştirildi. Toplu bayramlaşma sonrası sırasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü,Huzurevi,Söke Devlet Hastanesi ve Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edildi.

Bayramlaşma programının ilk bölümü Söke Belediyesi'nin işlettiği Lima Kafe'de yapıldı.Buradaki programa Söke Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Salih Devrim, Söke İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, Söke Belediye CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Dursun Evren, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli,CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Aylin İşgören, Söke CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez,
AKP Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes,MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın, Söke Ziraat Odası Başkanı ve Pamukçular Muhtarı Mustafa Tanyeri, muhtarlar, STK ve Esnaf Odaları başkanları, çok sayıda davetli ve vatandaşlar birbirleri ile bayramlaştı.

GÜNEY: " BİRLİK BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNDE BAYRAMLAR ÇOK ÖNEMLİ MİSYON ÜSTLENİYORLAR"
Bayramlaşmada konuşan Söke Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, protokol üyelerinin ve Sökeli vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik etti. Güney, " Söke ailesi olarak Ramazan Bayramını idrak etmek. Ramazan sevincini hep beraber yaşayarak pekiştirmek için bir araya geldik. Davetimize icabet edip, bayram sevincini bizlerle paylaşan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Başta Sökeli hemşehrilerimizin olmak üzere milletimizin İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bayram nedeniyle ertelenemeyen görevleri başında bulunan emniyet, sağlık, itfaiye, zabıta ekiplerine kolaylıklar diliyorum. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Birlik beraberliğimizin pekişmesinde bayramlar çok önemli misyon üstleniyorlar. Bizler gerek kamu kurum ve kuruluşları olarak gerek ailelerimizle bireysel olarak ziyaretlerimizi gelecek nesillere bir alışkanlık olarak aktarabilirsek, sevgiyi ve saygıyı karşılıklı olarak kalıcı kılabilirsek bayramın manasını o derece anlamış ve yaşatmış oluruz."dedi.

SÖKE PROTOKOLÜ EMNİYET, JANDARMA,HUZUREVİ VE SÖKE DEVLET HASTANESİ'Nİ DE ZİYARET ETTİ
Protokol üyeleri daha sonra sırasıyla İlçe Emniyet Teşkilatı'nı ziyaret etti.Daha sonra Huzur Evi'ne geçen protokol üyeleri burada kalan yaşlılarla sohbet ederek, eski bayramları yadetti. Huzur evi sakinlerinden İsmail Durmaz,ziyarette protokole Atatürk konulu şiir okudu. Protokol üyeleri duygu dolu anlar yaşadı.
Huzurevi ziyaretinden sonra Söke girişindeki Polis Jandarma Kontrol noktasında güvenlik güçleri ile bayramlaşan protokol üyeleri, Söke Asri Mezarlıkta ki şehitliğe de uğradılar. Söke İlçe Müftüsü Yaşar Gümüşel tarafından okunan dua ile şehitleri andılar.
Daha sonra Söke Devlet Hastanesi acil servis, çocuk servisinde yatan minikler ile Palyatif bakımda yatan hastalar ziyaret edildi.
Son olarak Söke ilçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden protokol üyeleri görevi başındaki güvenlik güçleri ile bayramlaştı.

AKKENTLİ:"SÖKE HALKIMIZA SEVDİKLERİ İLE GÜZEL BİR BAYRAM GEÇİRMELERİNİ DİLİYORUM "
Ziyaretler sonrası konuşan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, 11 Ayın sultanı Ramazan Ayı'nı bitirip bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, " Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun katkılarıyla bir ay boyunca iftar çadırlarında vatandaşlarımızla sevgiyi ve bereketi paylaştık. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Bugünde aynı duygularla Ramazan Bayramına ulaştık. Söke'de protokol üyeleri ile birlikte halkımızla ve bayramda görevi başında olan güvenlik güçlerimizi, hastanede yatan hastalarımızı ve huzurevindeki yaşlılarımızla bayramlaştık. Ramazan Bayramı'nın ilk günü bizleri bayramlaşma organizasyonuyla bir araya getiren Sayın Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney'e çok teşekkür ediyorum. Bizlerde ziyaretler Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun selam ve sevgilerini vatandaşlarımıza ilettik. Bayramlar, küslüklerin bir yana bırakıldığı, paylaşmanın çoğaldığı günlerdir. Bayramların bayram havasında yaşandığı Türkiye hepimizin özlemi. Bayram sevincini doyasıya yaşadığımız, yokluğun, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye umudu ile tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, sevdikleri ile güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.” dedi.