MANŞET Haber Girişi : 23 Nisan 2024 16:35

Söke'de 23 Nisan Coşkusu

Söke'de 23 Nisan Coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 104. Yıldönümü ve Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Söke’de törenlerle kutlandı.

Törenler, Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlama törenine, İlçe Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkan Vekili Fuat Evren Gül, Garnizon Komutan Vekili Korhan Gedizlioğllu, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan, Söke Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Emre Mengi, protokol üyeleri, askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bayramı çocuklara armağan ederek tüm dünyaya barış ve aydınlık gelecek çağrısı yaptığını belirtti.

Törenlerde daha sonra şiirlerin okundu, okul öğrencileri tarafından ront gösterisi, zeybek ve Kafkas danslarından oluşan halk oyunları ile ritim gösterisi sunuldu.

Gösterilerin ardından ilçe genelinde şiir, kompozisyon ve resim dallarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.