SİYASET Haber Girişi : 20 Eylül 2021 14:38

O AÇIKLAMALARA ÇOCUKLAR BİLE GÜLER

O AÇIKLAMALARA ÇOCUKLAR BİLE GÜLER

Söke CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arif Ceylan’ın “Söke Ovası susuzluktan beyazdan sarıya döndü nerdesiniz.” Diyerek Söke Ovasının kuraklıkla karşı karşıya kaldığı iddiasıyla Milletvekillerimize seslenmesini gülerek karşılıyoruz.

CHP’liler tarafından yeni bir algı yaratmak adına yapılan bu açıklamaya açıkçası sokaktaki çocuklar bile güler.

Bu açıklaması dolayısıyla kendisine bir cevap vereceğiz lakin öncesinde kuraklık ile ilgili resmi makamlarca da sezon öncesi yapılan açıklamaları hatırlatmakta fayda görüyoruz.

 Şu bir gerçek ki, kuraklık sadece Söke’mize has bir durum olmamakla birlikte yurdumuz genelinde hatta dünyanın bir çok ülkesinde sorun haline gelmiş bir durumdur. Bölgemize dönecek olursak, geçtiğimiz yıl boyunca beklenen yağışların olmaması sebebiyle ne yazık ki barajlarımızın doluluk oranı yeterli seviyeye ulaşamamıştır. Bu nedenle ekilebilir Tarım arazilerine sahip Aydın Ovasının sulanması bakımından Aydın valiliğimiz tarafından acil eylem planı çerçevesinde kısıtlı sulama programı devreye alınmıştır. Bu programın uygulanma amacı hiç bir üreticimizin sulama kaynaklı sorun yaşamamasıdır. Uygulanan bu program doğrultusunda bölgemizin stratejik ürünü olan Pamuk üreticilerine tav suyu dahil 2 su verilmesi sağlanmış, kısıtlı su olması sebebiyle üreticilerimizin mağdur olmaması adına ayçiçek gibi alternatif ürünlere de yönelmesinin faydalı olacağı görüşü paylaşılmıştır.

Söke Ovasının en önemli ve en çok suya ihtiyaç duyan ürünü pamuk olması nedeniyle kısıtlı sulama programında herhangi bir aksamanın yaşanmaması adına Söke’li Milletvekilimiz Sn. Metin Yavuz özellikle süreci yakından takip etmiş, Söke Ovası Sulama Birliğide bu süreci başarılı bir şekilde yürütmüştür.

Kuraklığın bu kadar yoğun hissedildiği bir dönemde şu an Söke ovasında hiç bir üreticinin mahsulü yanmadıysa bu bir başarıdır ve bu başarının mimarları da bu süreci doğru ve iyi yöneten değerli büyüklerimizdir.

Şimdi Söke CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arif Ceylan’ın açıklamasına geri dönersek, Söke Ovasına bakıp beyazdan sarıya döndü diyen Sn. Ceylan ya renk körlüğü yaşamakta veya toplanmış Pamuk tarlalarına baktıklarından kozanın geri kalanını yani boş halini görüyorlar sarı olarak. Çünkü Söke Ovası yeşil renkti ve  pamuk kozalakları açınca doğal olarak beyaza büründü Söke Ovası. Pamuklar toplanıp araziler temizlenince sarı olarak görüyor olsa gerek. Bir de Söke Hükümet Konağı görselini paylaştığı için Milletvekilimiz Sn. Metin Yavuz’a bir tepki gösterme gayretine düşmüşler. İnanın anlamakta zorluk çekiyoruz. Yani muhalefet tamam genelde iktidarın icraatlarını eleştirmekte alışkanlık yapmış,  her işe karşı çıkmayı kendine bir vazife bellemiş. Bari yerel de bunu yapmayın. İlimize ve Söke’mize bu zamana kadar bir çok yatırım kazandırılmış, kazandırılmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Söke Hükümet Konağı projesi. Daha bir çok proje var bunları Sn. Milletvekilimiz Metin Yavuz, İlçe Başkanımız Sn. Sibel Menderes her platformda anlatıyor. Anlatmaya da devam edecekler. Siz isteseniz de istemeseniz de Söke’ye bu yatırımlar kazandırılacaktır.

 

AK Parti Söke Gençlik Kolları Başkanı

Engin Ağaoğlu