MANŞET Haber Girişi : 08 Nisan 2022 19:36

MEDYA OKULU SINAVINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ BELLİ OLACAK

MEDYA OKULU SINAVINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ BELLİ OLACAK

Küresel Gazeteciler Konseyi ve Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstriler Merkezi iş birliği ile hayata geçirilen Küresel Medya Okulu bugün İstanbul’da başladı. Dersler hibrit modelde yüz yüze ve online olarak Veriliyor.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında fikir olarak doğan aradan geçen sürede çok sayıda toplantı ile olgunlaşan Küresel Medya Okulu’nun ilk ayağı İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenleniyor. Resmi olarak 20 öğrencinin kabul edildiği okula online olarak ve Yüzyüze Olarak Türkiye ve dünyanın her noktasından katılım sağlanıyor. Küresel Medya Okulu’nun ilk dersini BAU İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Suher, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve KGK Yaygın Medya Meclis Başkanı Buse Biçer birlikte verdiler. 4 hafta sonu toplam 50 saatlik teorik ve pratik eğitimlerde, Medya Sektörü temsilcileri ve 81 il geneli temsilcileri alanlarında en iyileriyle bir araya gelme fırsatı bulacak. İstanbul’daki ilk eğitime ev sahipliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin teknik alt yapısı ve teknolojik imkanlarıyla, öğrenciler kameradan kurguya, çekim tekniklerinden haber yazımına kadar medyanın her alandaki bilgilere sahip olacak. Eğitim planlaması yenilikçi derslerden oluşturulan Küresel Medya Okulu’nda branş gazetecilikleri hariç verilecek dersler şöyle: Medyada Etik, Haber Yazma Ve Toplama Teknikleri, Söyleşi Ve Röportaj Teknikleri, Dijital Medya Ekonomisi, İnternet Gazeteciliği, Video Çekim Ve Kurgu Teknikleri, Yeni Medyada Haber Doğrulama, Veri Çekme Ve Görselleştirme, Etkileşimli Hikaye Anlatım, Video Çekim ve Kurgu Teknikleri, Yeni Nesil Belgesel Anlatımı, Mobil Gazetecilik, Durağan ve Hareketli Görüntü Teknolojileri, Podcast Haberciliği, Dijital Güvenlik ve Blok Zincir, Sosyal Medyanın Etkin Kullanımı, Uluslararası Gazetecilik, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik, Basın Hukuku
Dönem sonunda yapılacak, Türkiye geneli sınavında ve değerlendirmelerde başarılı olan öğrenciler arasından sınava hak kazanan ve sınava seçilen 20 kişiden bir kişi Türkiye birincisi olacak. Belirlenen kurumlarda staj imkanı ve medyada aktif çalışan muhabirlerle mentörlük, iş fırsatları, radyo ve televizyon spikerlik lisansına hak kazanacak. 

COŞKUN ARAL KAPANIŞ DERSİNDE

Belgesel, film ve televizyon yapımcısı Coşkun Aral’ın da kapanış dersinde öğrencilerle buluşacağı okulun son haftasında öğrenciler branş gazeteciliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Branş gazeteciliği olarak verilecek ihtisas alanları şöyle: Ekonomi Haberciliği, Dış Habercilik – Workshop, Ankara- Parlamento Haberciliği, Eğitim Muhabirliği, Sağlık Muhabirliği, Savaş ve Çatışma, Polis - Adliye Muhabirliği, Kültür - Sanat Muhabirliği, Spor Muhabirliği, Foto Muhabirliği, Özel Haber / Araştırmalı Gazetecilik, Kameramanlık, Televizyon Haberciliği, Belediye Muhabirliği
Değişen yeni medya sistemine ayak uydurmak, değişime uygun yeni insan kaynağı sağlamak.

KATILIMCILARDAN BİRİ AYDINLI

16 Ders kategorisinde 20 kişinin yarışacağı birincilik yarışmasında bir kişi Aydın'ın Söke ilçesinden katılım sağlıyor. 81 ilin medya mensuplarının temsilcilerinin katılacağı sınavda yarışmacılar bilgi birikimleri ile medya okulu sınavında birincilik için ter dökecek.