KUŞADASI BLD Haber Girişi : 16 Nisan 2024 16:27

İŞTE HALK DANSLARI AKADEMİSİ'NİN İLK ŞAMPİYONLARI

İŞTE HALK DANSLARI AKADEMİSİ'NİN İLK ŞAMPİYONLARI

Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazanarak önemli bir başarının altına imza attı. Dereceye giren ekipler, Başkan Ömer Günel'i makamında ziyaret ederek kulübe verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

Kuşadası Belediyesi, her yaş grubundan Kuşadalıyı, Türkiye'nin farklı yörelerine ait halk danslarıyla tanıştırmak için yaklaşık 5 ay önce Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü'nü kurdu. Kentin kültürel ve sosyal yaşamına da katkı sunmak amacıyla kurulan akademide verilen ücretsiz halk oyunları kursları büyük ilgi gördü. Kursiyerler arasından oluşturulan yarışmacı takımlar ise THOF'un geçtiğimiz günlerde Aydın'da düzenlediği yarışmada minikler stilize dalda 1'incilik, geleneksel dalda 2'incilik, büyükler stilize dalda ise 1'incilik kupası kazandı.

Kuşadası'nın göğsünü kabartan Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü'nün dereceye giren takımları, kazandıkları kupalarla Başkan Ömer Günel'i makamında ziyaret etti. Akademinin Başkanı Melih Taşer ve antrenörü İmdat Demir'in de yer aldığı ziyarette kulübe verdiği destek dolayısıyla Başkan Ömer Günel'e teşekkür eden ekipler, Mayıs ayında yapılacak olan bölge müsabakalarından da kente kupa ve madalyalarla dönme sözü verdi.