MANŞET Haber Girişi : 29 Nisan 2022 14:08

İŞGALCİ BETON SANTRALLERİ KONUSUNDA DİDİM HALKI KANDIRILIYOR MU?

İŞGALCİ BETON SANTRALLERİ KONUSUNDA DİDİM HALKI KANDIRILIYOR MU?

Didim mera alanında Ufuk Hazır Beton, Kösem Beton, Değişim Beton santrallerinin sebep oldukları 81.5 dönüm arazide yaşanan işgale Aydın Valiliği'nin hâlâ müdahale etmemesinin altında yatan gerçekler merak ediliyor.

ATABAY, BETON SANTRALLERİ İŞGALİNE KARŞI
Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın
mera alanında yaşanan işgale müdahale etmesi sonrasında yaşananlar vatandaşlardan övgü almıştı. Başkan Atabay, birileri istediği için yanlışa imza atmayacağını işgale karşı kararlı tutumuyla göstermişti. Başkan Atabay, Didim halkının istekleri doğrultusunda "tahsis amacı değişikliği" kararından vazgeçmiş ve mera alanının beton santralleri alanı olmayacağını belirtmişti. Başkan Atabay'ın kararlı tutumuna rağmen işgalin devam etmesi ve Aydın Valiliği'nin işgale sessiz kalması tepki çekiyor.

TAHSİS AMACI DEĞİŞİKLİĞİ KARARINDAN VAZ GEÇİLDİĞİ HALDE MÜDAHALE EDİLMİYOR
Beton santrallerinin 81.5 dönüm araziye çökme isteği, tahsis amacı değişiklik talebinin iptal edilmesiyle hayal olmuştu ancak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 81.5 dönüm arazide yaşanan işgalin sonlandırılması yönünde hiç bir işlem yapmaması şüphelere neden olmaya başladı.

KURUM KENDİ RESMİ YAZISINI YOK SAYIYOR
12 Aralık 2021 tarihinde İl Tarım ve  Ormancılık Müdürlüğü tarafından Didim Belediye Başkanlığı'na, Vali Yardımcısı Mera Komisyonu Başkanı Mustafa Hulusi Arat imzasıyla gönderilen resmi yazının hiç bir hükmü yokmuş gibi tavır sergilenmesi "kurum kendi resmi yazısını yok sayıyor" yorumlarına neden oluyor.
Didim Belediyesi'ne hitaben gönderilen resmi yazıda, Aydın Valilik oluru gereği tahsis amacından vazgeçilmesi durumunda Belediye Başkanlığı'nın görevleri dahi belirtilmişti. Buna rağmen, tahsis amacı değişikliğinin iptali konulu resmi yazı yok hükmünde görülüyor olsa ki, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hiç bir işlem başlatmıyor. 

GÖZ BOYAMA MI?
Gelinen süreçte Kurum tarafından izlenen yol, halkının tepkilerini dindirmeye yönelik ve göz boyama bir yaklaşım olarak değerlendirilmeye başlandı. Ufuk Hazır Beton, Kösem Beton, Değişim Beton santrallerinin işgale devam etmelerinin yanında genişleme çalışmaları nedeniyle Didim Halkı "Aydın Valiliği beton santralleri ile ortak mı?" şeklinde tepki gösteriyorlar.