MANŞET Haber Girişi : 24 Temmuz 2021 10:40

GAZETECİLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM

GAZETECİLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM

Toplumun doğru ve tarafsız bilgiyi en kısa sürede alması için mücadele eden, bilgi alma hürriyetinin teminatı olan ve yoğun emek sarfederek vazifelerini yerine getiren Gazetecilerimizin Basın Bayramını kutluyorum.
Bazen bir kare fotoğraf için saatlerce zor şartlar altında bekleyen, bazen can tehlikesi altında işini yapmaya çalışan, zaman mefumu olmaksızın hayatını mesleğine adayan Gazetecilerimizin mesleğinin kutsallığı konusunda herkes hemfikirdir.
Ailelerine ayıracakları vakti de mesleklerine ayıran, mesai ve tatil günü olmayan Gazetecilerimizin sosyal hakları ve kazanımları için olumlu yönde düzenlemeler yapılması gerektiğini her fırsatta zaten belirtiyoruz. Bu özel gün vesilesiyle tekrar bu konuyu da gündeme getirmekte fayda vardır. Gazetecilerimiz verdikleri emeğinin karşılığını alabilmeli, bağımsızlıklarını koruyabilmeleri adına kimseye muhtaç edilmemeleri devlet garantisi altında olmalıdır. Gazetecilerimizin Sosyal Hakları, Kazanç alanları konusunda devlet eliyle de bir dizi düzenlemeye gidilmelidir.
Tekrar bu duygu ve düşüncelerle tüm Basın Emekçilerimizin Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlar vazifelerinde başarılar dilerim.