KUŞADASI BLD Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 17:26

ERAVCI:“YAŞANAN SIKINTININ SEBEBİ KAÇAKLAR VE ÇOK FAZLA BAHÇE SULAMASI YAPILMASI”

ERAVCI:“YAŞANAN SIKINTININ SEBEBİ KAÇAKLAR VE ÇOK FAZLA BAHÇE SULAMASI YAPILMASI”

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Ekipleri, Söke’de yaz döneminde su sıkıntısı yaşanmaması için sürekli kontroller yaparak vatandaşları bahçe sulaması konusunda uyarıyor. Kaygılı Mahallesi sakinlerinden Ergün Eravcı, bahçe sulaması konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, sularda eksilme yaşanıyorsa bunun nedeninin ya kaçak su kullanımından ya da fazla bahçe sulamasından kaynaklandığını ifade etti. Eravcı,” ASKİ ekipleri su hattını sürekli kontrol ediyor, ölçümler yapıyor. Bu konuda bizlere görev düşüyor. Bu konuda dikkatli olup fazla bahçe sulaması yapılmamalı” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önemle üzerinde durduğu su konusunda özellikle yaz döneminde kontrollerini sıklaştırdı. Bahçe sulama konusunda köylere yazı gönderen ASKİ Ekipleri, mahallelerde kullanılan grup suyu hatlarını da sürekli kontrol ediyor. 
ASKİ Ekiplerini birçok kere mahallelerinde gördüğünü anlatan Kaygılı Mahallesi sakini Ergün Eravcı, su şebekesinin sürekli kontrol edildiğini ve ölçüm yapıldığını dile getirdi. Yaz aylarında fazla bahçe sulama yapıldığını bunun da suyu etkilediğini ifade eden Eravcı, bu konuda vatandaşlara da büyük görev düştüğünü söyledi. Eravcı, “Bahçe sulamada kullanılan şebeke suyundan dolayı bayram döneminde sularımız yoğun kullanıldığı için eksilme oldu. Bu sürede defalarca kere ASKİ'den arkadaşları mahallemizin de bulunduğu grup suyu hattını kontrol ederken gördük. Su şebekesini sürekli kontrol ediyorlar. Ölçümler yapıyorlar. 5 mahalleye yetecek kadar suyu 1 mahalle kullanıp hala evlerde su sıkıntısı yaşanıyorsa ya kaçak vardır ya da haddinden fazla bahçe sulaması yapılıyordur. ASKİ bir ekip kurup kaçak ve sulama konusunda tespitler yaparsa sorun çözülür. Bahçe sulama ile ilgili köylere ASKİ tarafından yazı yollandı diye biliyorum. Bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor. Su hayattır, su vatandır. Biz vatandaşlar bu konuda daha dikkatli olmamız gerekiyor." dedi.