MANŞET Haber Girişi : 18 Eylül 2023 16:12

Egeli balıkçılar yeni sezona hamsi ve sardalya bereketiyle başladı

Egeli balıkçılar yeni sezona hamsi ve sardalya bereketiyle başladı

1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek avlanmaya başlayan Egeli balıkçılar, kasalar dolusu sardalya ve hamsi ile karaya dönüyor.

Kia Haber

Kentte güneş batımı ile denize açılan balıkçılar, sezonun ilk günlerinde hamsi ve sardalya avlıyor. Didim Balıkçi Barınağı'ndan demir alan balıkçılar gece boyu açıkta avlanarak gün ağarınca nasiplerine düşen ballıklarla limana dönüyor.

Genellikle hamsi ve sardalya avlayan gırgır balıkçılarının ağlarına hamsi,sardalya,tirsi, çinekop, çupra,kefal ve levrek de takılıyor. Hamsinin kilogramı 70 lira,sardalyanın 40 lira liradan tezgahlarda yerini alıyor.

Kentte balıkçılık yapan ve aynı zaman da S.S Batıköy Su ürünleri Kooperatifi Dalyan Başkanlığı yapan ve Endüstriyel Balıkçılık yapan Mustafa Altan Görecek ve S.S Akbük Su ürünleri Kooperatif Başkanlığı yapan aynı zaman da Endüstriyel Balıkçılık yapan Fatih Çavuş “””muhabirlere sezona bereketli başladıklarını söyledi.

Havaların biraz daha soğumasıyla daha iyi bir sezon geçireceklerini dile getiren Görecek ve Çavuş , "Şu an hamsi,sardalya ,kefal tutuyoruz, balıklarımız da güzel. Fiyatları da piyasası da uygun. Bugün de Allah bereket versin, bereketli bir gündü, balıklarımız kaliteliydi. Bundan sonra inşallah daha da iyi olacak." dedi.

Havaların soğumasıyla balıkların daha da çeşitleneceğini belirten Görecek ve Çavuş, "İlerleyen günlerde kolyoz,çipura,lüfer,kefal,hamsi avlayacağız. Hamsi balığı daha iyi yani daha çok oluyor, daha çok tutuluyor. Havaların soğuması buradaki teknelerin hep işine geliyor. Allah nasip ederse daha iyi günler olacak." ifadelerini kullandı.

Balıkçıların masraflarının fazla olduğunu, dolayısıyla bunun balık fiyatlarına yansıdığını aktaran Görecek ve Çavuş , şunları kaydetti:

Zaten piyasa belli, mazot, yakıt fiyatları ortada, masraflarımız çok.Nakliye ve köpük giderlerinin de son günlerde artması fiyatların yükselmesine sebep oluyor.Yakıt masrafımız düşük olsa biz de halkımız ucuz balık yesin isteriz.Her kesimden Vatandaş yesin, yakıtımız ucuz olsun.İleleyen günlerde halkımızın ucuza balık yemesi için satış noktalarımızı oluşturacağız. Denizden sofranıza taptaze lezzetler taşıyor; Balık Satış noktalarımız da size en taze haliyle sunucaz. Damak tadınıza hitap edecek ürünlerimizin keyfini çıkarmak için şubelerimize bekliycez ilerleyen günlerde.. Gırgır balıkçılığı şu an güzel başladı. dedi