KUŞADASI BLD Haber Girişi : 06 Eylül 2022 12:44

CHP SÖKE KURTULUŞ TÖRENLERİNE DAMGA VURDU

CHP SÖKE KURTULUŞ TÖRENLERİNE DAMGA VURDU

CHP, Söke’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerinde adeta gövde gösterisi yaptı. CHP Heyeti, tek vücut 6 Eylül Söke'nin Kurtuluşu Etkinliklerine katıldı. CHP’liler yüzlerce partili ve vatandaşlarla ile birlikte meydana yürüdü.

Söke Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan, Dursun Evren, Kağan Erçetin ve Aytaç Toker, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Can, CHP Söke İlçe Başkan Vekili Nursen Tunç ve İlçe Yönetimi, CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş ve Kadın Kolları Yönetimi, CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır ve Kadın Kolları Yönetimi, Aydın Büyükşehir ve Söke Belediyesi Meclis Üyeleri Faik Polat, Hatice Kurban, Yasemin Gürsoy, Mehmet Arif Ceylan, Saime Cantürk, Egemen Dalgıç, Mehmet Çetinkaya, Söke Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Mustafa Ümit Coşkun, Söke Şehir içi Kooperatifi Başkanı Nazım Balı, Söke Ağaçlı Mahalle Muhtarı Halil Yüksel ve yüzlerce partili ve vatandaşlar katıldı.

6 Eylül Söke'nin Kurtuluşu Etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve Söke Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından Söke Belediyesi Başkan Vekili Mustafa İberya Arıkan tarafından bir konuşma yapıldı. Söke Belediye Başkan Vekili Arıkan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türk milletinin, verdiği mücadele ile dünyaya örnek olduğuna, Söke için 6 Eylül 1922'de tarihe altın harflerle yazıldığına dikkat çekerek, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm vatan kahramanlarını minnet, şükran ve saygıyla andı.

Konuşmaların ve şiirlerin okunmasının ardından Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Mustafa Avcıoğlu sorumluluğunda hazırlanan Zeybek Gösterisini sundu. Gösteri, Söke Protokolü ve Sökeliler tarafından beğeniyle izlendi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde İmdat Demir yönetimindeki Halay Ekibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Oyunları Ekibi ve Gürcistan Halk Oyunları Ekibi de sırasıyla gösterisini sundu.