MANŞET Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 20:25

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYGILI MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYGILI MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, Kaygılı Mahallesi’ni ziyaret ederek Mahalle Muhtarı Cavit Gayaf ve Mahalle Halkı ile bir araya geldi. Olkaç, Kaygılı Mahalle kırsalında yaşayan vatandaşlara abonesiz olarak su kullananların tespiti, bahçe sulamalarında kontrolsüz su kullanımının önüne geçilmesi konularında bilgi verdi. 

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, ASKİ Söke Sorumlusu Malik Tansık ve ASKİ çalışanlarından oluşan Aydın Büyükşehir Belediyesi Heyeti, Söke Kaygılı Mahallesi'nde Muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerini tek tek dinleyen ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, mahalleye su sağlayan hat ve depolar hakkında bilgi verdi. Yapılan ölçümleri ve değerleri vatandaşlarla paylaştı.
OLKAÇ:”KAYGILI DEPOALARINDA SU DOLULUK ORANI YÜZDE 90”
ASKİ Genel Müdürü Olkaç;” Ekiplerimiz düzenli olarak içme suyu hattında, depolarda kontrol ve ölçümler yapıyor. Her 3 saatte bir verileri bizimle paylaşıyor. Kaygılı depolarında su doluluk oranı şu an itibariyle yüzde 90 olarak ölçülüyor. Ölçümlerde depo ve hattaki kapasitenin Kaygılı Mahallesinin ihtiyacını fazlasıyla karşılaması gerekiyor. Bahçe sulamada ki aşırı kullanım ve kaçak ihtimali için özel bir ekip kurduk. Hemen bu konuda çalışmaya başlayacaklar. Bahçe sulama abonelikleri hane aboneliğine göre daha pahalı olduğu için sulamada özellikle bu abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Bu sayede su israfının önüne geçebiliriz. Daha pahalı olan su ile sulama yaparken herkes çok daha dikkatli ve ihtiyacı dahilinde hareket eder. Aşırı tüketimin önüne geçer. Kurduğumuz bu ekip bu konuda araştırmalar yapacak.” Aydın 

AKKENTLİ:”VATANDAŞLARIMIZDAN BAHÇE SULAMA KONUSUNDA DAHA DİKKATLİ OLMALARINI BEKLİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli de, özellikle yaz döneminde bahçe sulama konusunda vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini beklediklerini belirterek, Başkan Çerçioğlu’nun su sıkıntısı yaşanmadığı halde Söke’de birçok bölgede sondaj ve depo çalışması için çalışma yaptırdığını ifade etti. Akkentli,” Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu, göreve geldiği günden bu yana kendisinin talimatları ile vatandaşlarımıza su sıkıntısı yaşatmadık. İlk günden beri köylerin su sorununu ortadan kaldıracak birçok çalışma yaptık. Söke’de su sıkıntımız olmamasına rağmen ileride oluşabilecek sıkıntıların önüne geçebilmek için Sayın Başkanımızdan birçok köyümüzü etkileyecek sondaj çalışması yapılmasını talep ettik. Bu çalışmalarımızda çok güzel sonuçlar elde ettik. Bulduğumuz suların gerekli analizlerini yaptırdıktan sonra içilebilir nitelikteki su raporu aldığımızda depolar kurarak bu depolara bağladık. Şu an herhangi bir su sıkıntısı yaşanmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Çerçioğlu’nun Söke’de su sıkıntısı yaşanmaması için verdiği hizmetler için çok teşekkür ediyoruz.  Vatandaşlarımızdan da isteğimiz bundan sonrada sıkıntı yaşanmaması için kaçak su kullanımından ve fazla bahçe sulamadan uzak durmaları. Herkes bu konuda dikkatli olmalı ve ihtiyacı dışında fazladan su kullanmamalı. Bu konuda bize destek vermelerini istiyoruz” dedi.