MANŞET Haber Girişi : 06 Kasım 2021 14:49

BİR İMZANIZ VAR

BİR İMZANIZ VAR

Avukatlık mesleği icabı sürekli insanlarla iletişim halindeyiz ve onların hukuki ihtilaflarına vakıf oluyoruz. Hukuki ihtilafların büyük çoğunluğu ise, imza kullanımından kaynaklanır. İmza kullanımında yapılan çok basit hatalar, çok ağır bedeller ödenmesine neden olmaktadır.

Ülkemizde; aile, okul veya meslek hayatında, imza konusunda maalesef yeterli bilgilendirme yoktur. İnsan yaşamında, hayati derecede önem arz eden bu konu ne yazık ki, ihmal edilmiştir.

Soyadı Kanunu, Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu gibi pek çok temel yasalarımızda, imzaya ilişkin maddeler vardır. Fakat, 5070 s. Elektronik İmza Kanunu dışında özel bir imza kanunumuz yoktur.

Mevzuatın bu kadar geniş ve karmaşık olması nedeniyle bir eser oluşturmaya karar verdim. Çünkü, imza konusunda yazılan eserler akademik ve bilimsel kitaplardı, sadece hukukçulara hitap ediyordu. Genel okuyucuların başvurabileceği bir kaynak yoktu.

İmza konusunda yazacağım kitap; insanları uyaran, tedbirler aldıran, tüyolar veren bir kitap olmalıydı. Aynı zamanda, hukuki bilgiler veren ancak insanları hukuki terimlerle yormayan bir eser olmalıydı. 2 yıl süren çalışmalarımda, defalarca içerik değiştirdim. Danışmanlarımla ve editörlerimle uzun toplantılar yaptım. İnsanların başından geçen ve bazılarına benim de tanık olduğum imza hikayelerini büyük bir titizlikle derledim. Genel okuyucu kitlesine hitap edebilmek için, anlatımda sade bir dil kullanmaya çalıştım.

Neticede,

imza konusunda bu şekilde yazılan TÜRKİYE’DEKİ İLK ve TEK KİTAP olan BİR İMZANIZ VAR ortaya çıktı.

 

BU KİTAP BİZE NE VAAT EDİYOR?

Kitabın adı BİR İMZANIZ VAR. Kitabın alt başlığı ise İmza Kullanımında Altın Kurallar. Yani bu kitap, imza kullanımında dikkat edilmesi gereken en temel ve en önemli noktaları gösteriyor. Bir imzanın başımıza ne işler açabileceğini anlatıyor. Kitapta yazan kurallara uyarsanız büyük hatalar yapmaktan kurtulursunuz.  Böylece; zamanınızı, paranızı ve huzurunuzu korumuş olursunuz.

Son olarak şunu söylemek isterim;

Kitabımı aileme, tüm sevenlerime ve sevdiklerime ithaf ettim.

Dolayısıyla, bu kitapta sizler de varsınız. Yani, Söke ve tüm Sökeliler de var.

Sayın Başkanıma, SÖGİAD Aileme, basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

Selam ve dostluk ile…