MANŞET Haber Girişi : 19 Kasım 2021 16:53

"Beton santrallerinin faaliyetinden olumsuz etkileniriz"

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay mera alanında yaşanan suistimallere sessiz kalmadı ve beton santrallerine karşı tavır koydu.


Mera alanında yaşanan beton santralleri işgaline ve de doğa katliamına son vermek için adım atan Başkan Atabay, halkın ve çevrecilerin mera alanına kurulan beton santrallerine yoğun tepkisini görmezden gelmedi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE DOĞA TAHRİBATI TEPKİ ÇEKTİ
Didim'in geleceğini beton santrallerine teslim etmeyeceğini gösteren Başkan Atabay'ın mera alanında yaşanan çevre kirliliği ve doğa tahribatı nedeniyle rahatsız olduğu biliniyordu. Didim'in göbeğinde yer alan 81 bin 500 m2'lik mera alanı 240 Bin TL. ot bedeli karşılığında kiralanmış ancak amacı dışına çıkılarak beton santralleri kurulmuştu. Mera alanının beton santralleri tarafından işgal edilmesi Didim'de büyük tepki görüyordu. Beton santrallerinin üretimden çıkan molozlarını mera alanına gelişi güzel dökmeleri sonucunda doğa katliamı yaşanmaya başlanmıştı. Beton santralleri tarafından çevreye verilen zarar başta çevreci kuruluşların tepkisini çekiyordu.

BAŞKAN ATABAY REZALETE SEYİRCİ KALMADI
Başkan Atabay yaşanan rezalete son vermek için girişim başlattı ve 04/11/2021 tarihli resmi yazıyla "tahsis amacı değişikliği" işleminden vazgeçilmesi yönündeki kararını Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi.
Bilindiği üzere; 28/11/2018 tarihli Aydın Valiliği oluruyla mera alanının "beton santrali alanı" olarak kullanılması için tahsis amacı değişikliğine gidilmişti.
Mera alanının beton santrallerine kiralanmasına "hayır" diyen Başkan Atabay bu çıkışıyla, mera alanını 20 yıllığına kiralamak isteyen Değişim Beton, Kösem Beton, Ufuk Hazır Beton işletmelerine şok yaşattı. 

ATABAY: BETON SANTRALLERİNİN FAALİYETİNDEN OLUMSUZ ETKİLENİRİZ
Yatırılan 244 Bin 707 TL. ot bedelinin de iade edilmesini isteyen Başkan Atabay resmi yazısında, "Söz konusu alanın Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesinde bulunmasının sonucu olarak bölgede oluşacak turizm tesisleri ile yakın tarihte Cumhuriyet mahallesi, eski 1100 parsel, yeni 313 ada/19 parsel no.lu taşınmazda Özelleştirme İdaresince onanan İmar Planları ile bölgede oluşacak konut alanlarının getireceği nüfusun, hakim rüzgar yönü de göz önünde bulundurulduğunda talebe konu beton santrallerinin faaliyetlerinden olumsuz etkileneceği gerekçesiyle tahsis talebinin geri çekilerek, yatırılan 20 yıllık ot geliri bedelinin tarafımıza iadesi için gereğini rica ederim" dedi.

whatsapp-image-2021-11-19.jpg