KUŞADASI BLD Haber Girişi : 29 Mayıs 2024 17:57

Başkan Ömer Günel “Her Canlı İçin Yaşam Hakkı Kutsaldır”

Başkan Ömer Günel “Her Canlı İçin Yaşam Hakkı Kutsaldır”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kamuoyunda “uyutma yasası” olarak gündeme gelen sokak hayvanları yasa tasarısının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğunu vurgulayan Başkan Ömer Günel “Bu dünya hepimizin” dedi.

Kia Haber

Görev süresi boyunca faytonları kaldıran, hasta ve yaralı sokak hayvanları için haybulans hizmetini başlatan ve kente “Can Dostlar Defin Alanı” adıyla bir hayvan mezarlığı kazandırarak tüm Türkiye’ye örnek olan Başkan Ömer Günel, Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Tedavileri devam etmekte olan sokak hayvanları ile ilgili bilgi alarak kedi ve köpeklerin sağlık durumları ile yakından ilgilenen Başkan Ömer Günel, hayvan severlere de bir müjde verdi.

ÜÇÜNCÜ HAYBULANS ARACI MÜJDESİ

Kısa süre içerisinde yeni bir haybulans aracının daha hizmete başlayacağını duyuran Başkan Ömer Günel, “Bildiğiniz gibi sokakta yaşayan hasta ve yaralı can dostlarımıza ilk müdahalede bulunmak amacıyla tasarladığımız ilk haybulans aracımız 2019 yılının Mayıs ayında, ikincisi ise 2021 yılının Nisan ayında hizmete başlamıştı. 5 yıllık sürede gerek haybulans araçlarımız gerekse de fiziki ve tıbbi koşullarını iyileştirerek donanımlı hale getirdiğimiz rehabilitasyon merkezimiz aracılığıyla 15 binin üzerinde can dostumuzu sağlığına kavuşturduk. Kentimizin her geçen gün büyümesi nedeniyle haybulans araçlarımızın talebi karşılayamama ihtimalini göz önünde bulundurarak kısa süre içerisinde yeni bir haybulans aracını daha can dostlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

HER CANLI İÇİN YAŞAM HAKKI KUTSALDIR

Sokak hayvanlarını “uyutmayı” öngören ve hayvan severlerin büyük tepkisi ile karşılaşan sokak hayvanları yasa tasarısı ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Başkan Ömer Günel “Biz tüm imkânlarımızı seferber ederek can dostlarımızı yaşatmak için çalışırken onları uyutmak akla gelen ilk seçenek olmamalıdır” dedi. Sokak hayvanları ile ilgili sorun, konu ile ilgili paydaşlarla bir araya gelerek makul sınırlar içerisinde çözülmelidir. Dünyada bugüne kadar yaşama geçirilen örnekler iyi okunmalı ve böylesine hassas bir konu ile ilgili farklı çözüm yolları düşünülmelidir. Yaşam hakkı tüm canlılar için kutsaldır. Unutmayalım ki bu dünya hepimizin” diye konuştu.