MANŞET Haber Girişi : 27 Nisan 2022 21:24

AYDIN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY MERA ALANI İŞGALİNE NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR

AYDIN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY MERA ALANI İŞGALİNE NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR

Turizm cenneti Didim'in göbeğinde yaşanan mera alanı işgali 27 Mart tarihinde sonlandırılması gerektiği halde Aydın Valiliği işgale seyirci kalmaya devam ediyor.
Beton santrallerinin mera alanı işgali turizm açısından telafisi güç zararlar doğuruyor.
Mera alanının beton santrali olarak kullanan işgalcilerin faaliyetlerine devam etmeleri Aydın Valiliği İl Mera Komisyonunun umurunda değil. Didim Belediyesi "Tahsis Amacı Değişikliği" kararından geri adım attığı ve 27 Mart tarihinde tahliyeler başlaması gerektiği halde işgal devam ediyor. 
Mera Komisyonu geçmişte olduğu gibi şimdi de adeta mera alanı işgaline çanak tutuyor. 27 Mart tarihine kadar Mera Komisyonu olarak hukuki bir işlemde bulunulamayacağını belirtilen Valilik Makamı süreç bittiği halde Ufuk Hazır Beton, Kösem Beton, Değişim Beton hakkında tahliye işlemi başlatmıyor.
Didim Kaymakmlığı'nın mera alanını işgal eden firmalar için işlem yapılması yönündeki resmi yazısının üzerinden tam 7 yıl geçti ve şimdi de Didim Belediyesi tahsis amacı değişikliğinden vaz geçti ancak değişen bir şey yok.
Didim'in göbeğindeki beton santralleri hem görüntü kirliliğine sebep oluyorlar hem de turizme zarar veriyorlar. 20 yıllık ot parası adı altında 240 Bin TL. ödeme yaparak bugüne kadar istedikleri gibi mera alanında yapılaşmaya gidilmiş olması bile vahim bir durum.
Didim'in turizmden daha fazla pay alabilmesi için işgale son verilmesi gerekiyor ve bunun için Vali Hüseyin Aksoy'a görev düşüyor. Vali Aksoy'un işgalin sonlandırılması için gerekli girişimleri başlamasını isteyen Sivil Toplum Kuruluşları, sürecin hızlandırılması gerektiğini belirtiyorlar.