MANŞET Haber Girişi : 04 Şubat 2022 11:08

Aydın’da “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

Aydın’da “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Aydın’da yayın yapan gazetelerin çalışan ve temsilcilerine yönelik “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” konulu çevrimiçi eğitim gerçekleştirildi.
Basın İlan Kurumu İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürlüğü işbirliğiyle Aydın’da resmi ilan ve reklam alma hakkını haiz gazetelerin temsilci ve çalışanlarına yönelik çevrimiçi eğitim düzenlendi.
BİK Aydın Şube Müdürü Nuri Gülen’in gazetecilik mesleğinde mecranın değişmesine ilişkin yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başlayan çevrimiçi eğitimde BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik, gazetelerin web siteleri için trafiğin önemi, arama motoru optimizasyonu, sosyal medya yönetimi, Seo uyumlu içeriklerin oluşturulması ve Google web araçlarının kullanımı konularını ele aldı.
BİK DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYOR
Basın İlan Kurumunun dijital dönüşümü desteklediğine ve bu kapsamda web siteleri için verilen ek gösterge uygulamasına değinen Türker Çeltik, gazetelerin sadece ek gösterge almak için dijital mecralarda olmamaları gerektiği, bu alanda yapacakları yatırımların ileride kendilerine katma değer sağlayacağını ifade etti.
Gazetecilik mesleğinin ne yöne evirildiğini ve  gazetecilik geleneğinin dijital mecrada yaşatılmasına yönelik önerilerini, mesleki tecrübeleri üzerinden aktaran Türker Çeltik, dijital mecrada habercilik yapmak için web sitesinde kullanılan eski yazılımların günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek, mobile duyarlı, hız optimizasyonu yapılmış ve arama motorlarına yönelik tasarlanmış yazılımlarla değiştirilmesinin sağlayacağı faydalara değindi.
Türker Çeltik, ulusal gazetelerin kullandığı kategori yapısında rekabet zor olacağından yerel gazetelerin bölgeye özel bir kategori yapısı kurgulamasının daha doğru bir içerik stratejisi olacağının altını çizdi.
ONLİNE EĞİTİMLER BASIN MENSUPLARINI MOTİVE ETTİ
Bugüne kadar binin üzerinde basın mensubunun düzenlenen çevrimiçi eğitimlerden istifade ettiğini belirten Türker Çeltik, eğitimi alan basın çalışanlarından olumlu dönüşler aldıklarını ve bunun kendileri için iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade ederek katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Bölge gazetelerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, gazete temsilcilerinin konuya ilişkin görüşlerini aktarması ve internet ortamında karşılaştıkları sorunlar ile bu sorunlara yönelik üretilebilecek çözüm önerilerinin görüşülmesiyle son buldu.
Eğitime katılanlara “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi Sertifikası” verilecek.
Kaynak: BİK