MANŞET Haber Girişi : 30 Haziran 2021 10:08

AYDIN'a YATIRIM YAĞACAK...

AYDIN'a YATIRIM YAĞACAK...

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı, ilçe belediye başkanları ve Aydın heyetini kabul etti. Kabulde, Aydın’a yapılacak gençlik ve spor yatırımlarıyla ilgili protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu: "Aydın'da 38 olan gençlik spor tesislerimizin sayısını 71'e çıkardık. 1422 yatak kapasiteli 3 yurt sayımızı 14'e ve kapasitemizi 8 bin 778'e ulaştırdık. Aydın'da gençlik merkezi yok iken; biz bugün 2 gençlik merkezimiz ile Aydınlı gençlerimizin hizmetindeyiz. İnşallah bugünkü protokolle beraber Aydın'a yeni merkezler de kazandıracağız. Aydın'da 19 yıl önce 5 bin 236 olan lisanslı sporcularımızın sayısı bugün 110 bin 553'tür. Aydın'ın sportif, enerjik gençlerine, çocuklarına ve çocuklarımızı sporla buluşturan ailelerimize bütün kalbimle teşekkür ederim. Bu teveccüh bize ilham veriyor, daha iyisini yapmak adına gücümüze güç katıyor. Bugün ise Aydın'a ve 17 ilçesine müjdeler vermek için buradayız. Efeler Diyarı'na ve 17 ilçesine yarı olimpik yüzme havuzları, gençlik merkezleri, spor salonları, futbol-basketbol-voleybol sahaları, tenis kortu, 150 basket potası, yürüyüş yolu gibi birbirinden kıymetli eseri barındıran bir protokol imzalıyoruz. Hayırlı uğurlu, bereketli olsun" dedi.

İmzalanan protokolle ilgili değerlendirmelerde bulunan TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş:

“Senenin başında 2021 yılının Aydın’ımızda yatırım yılı olacağını söylemiştik. Hamdolsun yatırımlarımızın müjdelerini bir bir vermeye devam ediyoruz.

Yatırımlarımıza farklı alanlarda da yenilerini ekleyecek çalışmalarımızı; milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz ve il başkanımızla koordinasyon halinde sürdürüyoruz. Aydın’ımızı hak ettiği yere çıkarmanın gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.