EKONOMİ Haber Girişi : 15 Ağustos 2023 17:42

AKKENTLİ, SÖKE BAĞARASI PAZARI’NIN NABZINI TUTTU

AKKENTLİ, SÖKE BAĞARASI PAZARI’NIN NABZINI TUTTU

Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Söke Bağarası Pazarı’nı ziyaret ederek, halkla ve esnaflarla bir araya geldi. Pazarda ilgiyle karşılanan Akkentli, pazarın nabzını tuttu. Halkla ve esnaflarla dertleşen Akkentli, ”Esnafımızda vatandaşımız da aynı durumda. Vatandaş istediğini istediği kadar alamıyor, esnafımız da hem akaryakıt fiyatından muzdarip hem de malım elimde kalacak korkusu yaşıyor. ”dedi.

Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Söke Bağarası Pazarı’nda bulunan esnafları ve vatandaşları ziyaret etti. 
Pazarın nabzını tutan, esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet eden Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun selam ve sevgilerini de iletti. 
Akkentli, esnaf ve vatandaşların talep ve isteklerini de tek tek dinledi. 
Akkentli, esnaf ve vatandaşların dertlerini dinledi. Aydın Büyükşehir Belediyesinin Aydına yapmış olduğu hizmetlerin yer aldığı broşürleri dağıtan personele vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Ziyaret sırasında ilginç diyaloglarda yaşandı. 

 

VATANDAŞ DA DERTLİ ESNAF TA

Ülke ekonomisi üzerine halkla ve esnaflarla sohbet eden Akkentli, halkın isyanına ortak oldu. Vatandaşlar, fiyatların ateş pahası olmasından yakındı,Şikayetlerini Akkentli’ye anlayan vatandaşlar “ Akaryakıt ve gübre fiyatlarının yüksek hemen her gün zamlanıyor. Motorin fiyatının 40 lira olduğu yerde vatandaşta perişan esnafta perişan oluyor. 400 TL ye bile pazar arabasını dolduramıyoruz . bazı sebze ve meyveleri yarım kilo hatta daha tane tane almak zorunda kalıyoruz.” Dediler 

Pazarcı esnafı da vatandaş kadar dertli olduğu görüldü . Esnaflar “ pahalılık zamlar bizleri çok etkiliyor.Pazara mal çıkarıyoruz elimizde kalacak diye korkuyoruz. Kilo ile sebze meyve alma dönemi bitti. tane tane mal satıyoruz.” Dedi 

AKKENTLİ:” HER GÜN ZAM ZAM VATANDAŞTA DERTLİ ESNAFTA DERTLİ” 

Pazarcı esnafının ve vatandaşın isyanını dinleyen Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, ”Pazarcı esnafı da haklı vatandaş da. Vatandaşın alım gücü azaldı. Piyasa ateş pahası. Artık kilo kilo alma dönemi bitti. Esnafımızda akaryakıt pahalı gübre pahalı hem bunu düşünüyor hem de malım elimde kalırsa korkusu yaşıyor. Onları bu duruma düşürenler utansın. Koltuklarında oturmakla gerçeği göremezler. Gerçek burada pazarda. Gelsinler de bizler gibi vatandaşın esnafın halini burada görsünler”dedi.

Ziyaretin sonunda esnaflar ve vatandaşlar Özlem Çerçioğlu'na da hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.  Akkentli, Topuklu Efe Çerçioğlu’na istek ve teşekkürleri iletme sözü verdi.
Akkentli tüm pazarcı esnafına hayırlı işler dilerken, esnaflarla ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.