MANŞET Haber Girişi : 05 Ağustos 2022 18:03

YILDIZ:”CHP İKTİDARINDA ÜRETİCİ MAĞDUR OLMAYACAK”

YILDIZ:”CHP İKTİDARINDA ÜRETİCİ MAĞDUR OLMAYACAK”

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Söke'ye gelen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Söke CHP yönetimi ile birlikte Sökeli muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Milletvekili Yıldız, CHP'nin iktidara geldikten sonra uygulayacağı politikalar hakkında bilgi verdi. CHP iktidara geldiğinde üreticilerin bu yıl yaşadığı mağduriyeti yaşamayacağını anlatan Yıldız,” Çiftçinin borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. Prim alacakları üreticimize gelir gelmez ödeyeceğiz.” dedi.


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Söke İlçe Yönetimi ile birlikte Sökeli muhtarlarla kahvaltı da bir araya geldi.
Yenikent Harikalar Parkı'nda gerçekleştirilen kahvaltıya Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan ve Dursun Evren, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcısı Nursen Tunç, CHP Söke İlçe Yönetimi ve çok sayıda muhtar katıldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda ülke gündemi, yaşanılan yüksek enflasyon ve ekonomik krizin vatandaşlar, üreticiler ve esnaf üzerindeki etkileri konuşuldu.
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, muhtarlara CHP'nin iktidara geldikten sonra uygulayacağı politikalar hakkında bilgi verdi.

MUHTARLAR , ÜRETİCİLERİN BUĞDAY KONUSUNDA MAĞDUR EDİLMESİNDEN YAKINDI
Kahvaltılı toplantıda özellikle üreticilerin sorunlarını dile getiren muhtarlar, " Bu yıl buğday ekiminde Söke tarihinin rekoru kırıldı. Maalesef TMO ofisleri alımları açtığında Söke Ovası’nın yüzde 80’i toplanmıştı. Üreticilerimiz yaklaşık devletin açıkladığı rakamın 50 - 70 kuruş altında tüccarlara satmak zorunda kaldı. Üreticimizin yaşadığı zararın karşılanması gerekiyor. Üreticiyi küstürmemeleri gerekiyor. Girdi maliyetlerinden çok zor durumda kalan üretici bir de üstüne arar ederse ekmez. Üretmez.” dediler.

YILDIZ:”CHP OLARAK HER ZAMAN ÜRETİCİNİN YANINDA OLACAĞIZ”
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da, bu konuda suçun üreticide değil TMO’da olduğunu belirterek, “Ziraat Odası defalarca iktidar vekillerini uyarmasına, hasadın 25 Mayıs'ta başlayacağını bildirmesine rağmen maalesef 9 Haziran'da ofis açılıyor. Burada tamamen iktidarın hatasından dolayı üreticimiz mağdur olmuş. Yönetemiyorlar, liyakat yok her şeye tek bir adamın karar verdiği ucube bir sistem. Önümüzdeki seçimlerde iktidara geldiğimizde çiftçinin borçlarının faizlerini sıfırlayacağız. AKP hükümetinin 2006 yılında çıkardığı milli gelirin %1'i çiftçilere prim olarak dağıtılmasını sağlayan kanundan doğan, yaklaşık 250 milyar TL’yi bulan alacakları üreticimize gelir gelmez ödeyeceğiz. CHP olarak her zaman üreticinin yanında olacağız. Önümüzdeki seçim siyasetin ve partilerin seçimi değil. Önümüzdeki seçim milletin seçimi. İçinde bulunduğumuz durumun sorumlularına gereken cevabı vereceğimiz seçim. Ülkeyi bu hale getiren, her şeye tek başına karar veren, vatandaşı değil yandaşı kalkındıran tek adamı mı yoksa liyakat sahibi, ülkemizin kaynaklarını halkı için kullanan güçlü bir parlamentoyu mu seçeceğiz. Kimse ümitsizliğe kapılmasın. Çok az kaldı.” dedi.

AKKENTLİ,SÖKELİ MUHTARLARA BÜYÜKŞEHİRİN PROJELERİNİ ANLATTI, ONLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ
Kahvaltı programında Sökeli muhtarlara Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun selam ve sevgilerini ileten Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerde programa aldığı ve yakın zamanda başlayacak projeleri hakkında da bilgi verdi. Muhtarların taleplerini dinleyip notlar alan Akkentli, talepleri en ince ayrıntısına kadar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na ileteceğini söyledi.

SÖKELİ MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Hizmetlerinden ötürü Özlem Başkana teşekkür eden muhtarlar, " Bu güne kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi bizleri her zaman destekledi. Taleplerimiz, isteklerimiz hiçbir zaman karşılıksız kalmadı. Bundan sonra da böyle devam edeceğine inanıyoruz. Özlem başkana teşekkür ediyoruz. Başkanımızı destekliyoruz." dediler.