SİYASET Haber Girişi : 13 Aralık 2021 14:52

Vekil desteği ile Tahsis

Vekil desteği ile Tahsis

Didim mera alanında yaşanan işgalde Didim Ziraat Odası'nın da yer alması "pes!" dedirtti. Beton santrali işletmelerinin mera alanında neden olduğu çevre kirliliği ve doğa tahribatının yankıları devam ederken, Mera Kanunu ihlaline bir yenisi daha eklendi.

Didim Ziraat Odası Yönetiminin ot bedeli ödeyerek mera alanında idari bina ve konferans salonu yapımına başlaması tepki çekti.

Didim Ziraat Odası olarak mera alanlarının korunmasını savunması ve bu yönde çalışmalar yapması gereken Oda Başkanı Hilmi Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yaklaşımı "Ziraat Odasının da mera alanı işgalinde yer alması çok üzücü. Hilmi Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu saatten sonra 'üreticinin yanındayız' demesinler" yorumlarına neden oldu.

AKP MERA ALANI TALANINA DESTEK VERİYOR

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "AKP Aydın İl Yöneticisi Kenan Özcan, Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, AKP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Akça, Didim İlçe Gençlik Kolları Başkanı Melike Vela ve Didim Yönetim Kurulu Üyelerine yeni hizmet binasındaki çalışmalar hakkında bilgi aldık" dedi.

Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım da Kurumun resmi sayfasından yaptığı açıklamada, "Sayın Milletvekilimize ziyaretleri için ve özellikle de  Çiftçi Eğitim Merkezi inşatımızı bizzat yerinde inceleyip, tahsis sorunumuzu anlatma fırsatı verdiği için çok teşekkür ederiz. Hayırlı haberlerini bekliyoruz" dedi.

Ot bedeli karşılığında mera alanında yapılaşmayı teşvik eden Hilmi Yıldırım'ın tahsis için Vekil Yavuz'dan yardım istediğini açıklaması "olacak iş değil" dedirtti. EROL ÖZHAVUTÇU