MANŞET Haber Girişi : 21 Nisan 2022 11:46

TERS ŞERİT İHLALİYLE ÖLÜME SEBEBİYET VEREN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE İBRETLİK CEZA

TERS ŞERİT İHLALİYLE ÖLÜME SEBEBİYET VEREN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE İBRETLİK CEZA

Kuşadası'ndan Söke istikametine seyir halinde ters şerit ihlali yaparak ölüme sebebiyet veren alkollü sürücüye ceza yağdı.
Kuşadası’nda Ekim 2021 tarihinde, Davutlar Ülkü Ocakları 2. Başkanı Mithat Balaman’ın ölümüne neden olan kazada, ters şeritten gelen ve alkollü olan sürücü Barış Kartal’a (41) 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi
Kuşadası’ndaki bir barda aşırı alkol aldıktan sonra LEV HB 819 plakalı aracıyla Karaova Mahallesindeki yazlığına gitmek için direksiyon başına geçen Barış Kartal 21.45 sularında ters şeride girmiş ve kendi istikametinden giden Mithat Balaban yönetimindeki HI TC 1453 plakalı araca çarpmıştı. 
Kaza anında Balaban yaşamını yitirirken, sağ kurtulan Kartal'a olası kasten adam öldürme suçundan Cumhuriyet Savcılığınca dava açılmıştı.
Kazada yaralanan Kartal’ın hastanede yapılan muayenesinde 3.03 promil alkollü olduğu tespit edilmiş ve kaza sonrası kimin ters yönden geldiği merak konusu olmuştu.

KAZA ANI GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI
Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada kazaya ait görüntüler tespit edilerek bilirkişiye gönderildi. Daha sonra kazada ölen Mithat Balaman’ın Avukatı Aybike Dilek Kardak, kazada bilinçli taksir hükümlerinin değil olması muhtemel kast hükümlerinin uygulanması gerektiğinden bahisle davanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğini, bu kazanın basit bir kaza değil cinayet olduğunu, sanığın kasten öldürme suçundan yargılanması gerektiğini belirterek dilekçe verdi. Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı, delilleri değerlendirdikten sonra müşteki avukatı Aybike Dilek Kardak’ı haklı bularak davayı Söke Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kasten Öldürme” suçundan yargılanan sanık Barış Kartal mahkemede ” Ben Almanya’da doğdum büyüdüm. Doğduğumdan beri her iki senede bir yazları Türkiye’ye geliyorum, Soğucak mevkiinde yazlığımız vardır. Olay günü Kuşadası’nda alkol aldım, eve gitmek üzere aracımla yola çıktım, daha sonra Yaylaköy’e gidip çorba içmeye karar verdim. Yolda vazgeçip eve gitmek üzere aracımla ters şeride girdim. Aracımın farları yanıktı. Biraz gittikten sonra karşımdaki aracı gördüm, karşı tarafı uyarmak amacıyla uzun farlarımı yaktım. Ben olay anında alkollüydüm, çoğu şeyi hatırlamıyorum, ters istikamette sağ şeritten gidiyordum, pişmanım” dedi. 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Söke 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi sanık Barış K.’ya Türk Ceza Kanunu 81/1, 21/2 maddeleri çerçevesinde 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Barış Kartal tutuklanarak cezaevine gönderildi.