SİYASET Haber Girişi : 19 Temmuz 2022 12:26

"SÖKELİLERE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ SÖZÜ VERENLERİN NASIL YALANCI OLDUKLARI HALKI KANDIRDIKLARI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI"

CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır YKS 2022 yerleştirme kılavuzunda  Mimarlık Fakültesinin yer almamasını eleştirdi. Çakır açıklamasında, "Sökelilere Mimarlık Fakültesi öğrenci sözü verenlerin nasıl yalancı oldukları ortaya çıktı"dedi

CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır'ın YKS 2022 yerleştirme kılavuzunda Söke Mimarlık Fakültesinin yer almamasını ile ilgili yazılı basın açıklaması şöyle:

2013 yılında Yuksek Ögretim Ķurumu ( YÖK) tarafından onaylanan ve tamamı Sökeli hayırseverler ve kuruluşların katkıları ile yapılan yaklaşık 6.5 milyona mal olan Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binası 2017 yılında tamamlanarak ADÜ’ye teslim edilmişti.

2020 yılında ADÜ senatosunun iç mimarlık ve şehir bölge planlamaya bölümlerinin açılması kararına rağmen bölümlere asgari 3 öğretim üyesi alımı yapılmadığından, bölümler acilamadigindan bugün yayınlanan tercih kataloğuna giremedi.

Akpli vekil Metin Yavuz Adü rektörü ile tartışıp değişik işlerin peşinde koşacağına Söke’ye öğrenci kabul edilmesini sağlasın. Her ağzını açtığında toplantılarda Sökelilere Mimarlık Fakültesi öğrenci sözü verenlerin nasıl yalancı oldukları halkı kandırdıkları bir kez daha ortaya çıktı.

Yakın zamanda CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceğiz konuyu kendisine ileteceğim. Genel başkanımızın gündeme getirdiği konular çözüme kavuşuyor. Kesinlikle çözüleceğini düşünüyorum. Bu sene kaçtı ama bir daha seneye Mimarlık Fakültesinin öğrenci kabul etmesi için elimizden geleni yapacağız.