EKONOMİ Haber Girişi : 29 Mart 2023 10:50

Söke Ticaret Odası heyeti Ankara'dan müjdelerle döndü

Söke Ticaret Odası heyeti Ankara'dan müjdelerle döndü

Metin Sakalar başkanlığındaki Söke Ticaret Odası heyeti geçtiğimiz günlerde ilçenin ve odanın sorunları ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya gitti.
Başkente adeta çıkartma yapan Söke heyetinde, Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar başta olmak üzere, Meclis Başkanı Veysel Kara, Başkan vekilleri Ali Acar, Gökhan Kaskan, Hasan Yavuz, yönetim kurulu üyeleri Ferdi Kalaycıoğlu, Esma Ceylan, Abidin Özkesici, Meclis üyeleri Feride Fidan ve Fatih Aslan yer aldı.
Başkan Sakalar, Bakan Varank'ı deve güreşleri için Söke'ye davet etti
Ankara'da ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret eden Söke heyeti, geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden bakana baş sağlığı dileklerini iletti.
Başkan Sakalar ziyarette, Bakan Varank'a Söke'den getirdikleri sekiz köşe şapka, körüklü çizme ve yağlık hediye etti.
Sakalar, hediyelerin günlük hayatta da giyilip giyilmediğini soran Bakan Varank'a verdiği cevapta, Söke'nin coğrafi işaretli körüklü çizmesi, sekiz köşe şapka ve yağlığının genellikle yörede kışın yapılan deve güreşlerinde giyildiğini belirtti.
Bakan Varank, Başkan Metin Sakalar'ın "Sayın Bakanım sizi ilçemizde kışın yapılan geleneksel deve güreşlerimizde bu kıyafetlerle görmek isteriz" davetine ise olumlu yanıt verdi.
Bakan Varank'la yapılan görüşmede, Söke Ticaret Odası binasının yeri başta olmak üzere, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nin 1. ve 2. etap genişleme alanları ile eyt konusunda sıkıntıya düşen firmaların kgf destekleri konuları ele alındı. 
Heyet daha sonra, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ak Parti Aydın milletvekili Metin Yavuz ve ilgili bakanlıkların genel müdürlüklerinde görüşmeler yaptı.
"Ankara'dan Sökemiz için müjdelerle dönüyoruz"
Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Ankara'dan Sökemiz için müjdelerle dönüyoruz. Ziyaretlerimiz çok çok olumlu geçti. Görüşme konularımız arasında organize sanayi bölgemizin 1. ve 2. etap genişleme alanları vardı. Bu konu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mustafa Varank'ın ve Tarım Bakanımızın imzaları vardı. Bunların hızlıca geçmesi gerekiyordu. Sağolsun sayın vekilimiz Metin Yavuz sayesinde biz o randevuları hızlı bir şekilde oluşturduk. Tarımsal Reform Genel Müdürlüğü ile görüştük. Mustafa Varank bakanımızdan eyt konusunda söz aldık. Malum firmalarımızın eyt konusunda kıdem tazminatlarıyla ilgili sıkıntıları vardı. Sayın bakanımız bu konuda en kısa süre içerisinde kgf desteklemesi ile ilgili açıklamanın yapılacağını söyledi. Söke ilgili gelişmeler çok olumlu. Vekilimiz sürekli yanımızdaydı. Ben ilk defa böyle sıcak ve samimi bir ortamda görüşmeler yapıldığına tanık oluyorum. Bunda tabi ki bizim kalabalık bir heyet olarak gitmemizin de önemi büyük" dedi.