MANŞET Haber Girişi : 10 Aralık 2021 09:46

"Söke Tarihini Öğreniyor"

"Söke Tarihini Öğreniyor" projesi kapsamında Söke'de 5000 ogrenci tarihi ve kültürel mirasıni yakından taniyor.

 

Soke Tarih Arastirmalari ve Kültür Degerlerini Koruma Dernegi tarafından hazırlanan, Söke Kaymakamlığı ve  Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile isbirliginde yurutulen "Söke Tarihini Öğreniyor" projesi Aralık Ayi itibariyle Ďoke'de uygulanmaya başlandı.

 

1 yil sürecek projenin hedef kitlesi  Söke'deki tum ilköğretim okullarının  5,6,7. sınıf öğrencileri ile orta öğretim kurumlarının 9 ve 10.sınıflarıdir.

Eylul ayından itibaren yapılan hazırlık çalışmalarında oncelikle Sokedeki tum okullara proje tanıtılmis, ogretmen ve idarecilere anlatılmış ve toplamda farklı branşlardan 290 öğretmenimiz projeye dahil edilmiştir.

Proje kapsamında bugünlerde İlk ziyaret Söke Müzesine yapılmaktadır. Takip eden haftalarda ve aylarda bu ogrencilerin İlyas Ağa Camisi, İhlasiye Camisi, Kemalpaşa Evleri, Tren Garı-Anıt Ağaç, Prien Antik kentini proje kapsamında ziyaret etmesi ve bu alanların özelliği, kent kimliğine katkısı vb  konularda bilgi sahibi olmalari amaçlanmaktadır.

1 yil sürecek ve ve daha sonraki yıllarda da farklı öğrencilerle tekrarlanacak olan projede bu yıl 5000 öğrenci projeye dahil edilmiştir.

 Söke'de  ilk defa uygulanan projenin her yıl farkli ogrenci grupları, kamu personeli ve halki da dahil ederek daha geniş ölçekte uygulanması, Aydın'in diğer İlçelerine de örnek olması hedeflenmektedir.

Proje, iki yıldır yapilan hazırlığın bir ürünüdür.  Proje ekibi tarafından Eylül

 

ayında planlamalarını tamamlamis, gerekli izinler alınmis, Kasım ayında öğretmen bilgilendirme eğitimleri başlamis, bu gruplara proje ve Söke anlatılmistir.Ziyaret edilecek kurumlara da ön bilgilendirme yapılmistir. Kasım ayi sonunda öğrenci ziyaretleri başlamıştır. Su anda soke kent muzesi ve Kemalpaşa Mahallesinde yaşanan yoğunluk proje kapsamındaki etkinligimizin ürünüdür.

Proje yürütme ekibimiz Prof Dr. F. Neval Genç, Prof Dr Nevzat Gümüş, Mustafa Polat, İ.Caner Genç, Murat Çal, Sami Kocakaya, Ayhan Türk, Berzan Ekincioğlu’ndan oluşmaktadır…

Okullarda Proje 4. sınıf öğretmenleri, Coğrafya öğretmenleri, Tarih Öğretmenleri, Sosyal Bilgiler öğretmenleri, Din ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden oluşan yürütme ekipleri vardır. 290 öğretmenimiz ve idarecimiz projeye dahildir.Okul

 

Koordinasyonu Mustafa Polat ve İ. Caner Genç tarafından sağlanmaktadır.Proje içinde yer alan tüm kurumlarımıza, proje ekibimize, proje okul ekiplerine, gönüllü öğretmenlerimize tesekkur ederiz.