KUŞADASI BLD Haber Girişi : 09 Eylül 2022 17:31

SÖKE’DE CHP’NİN 99.YILI MUHTEŞEM BİR KATILIMLA KUTLANDI

SÖKE’DE CHP’NİN 99.YILI MUHTEŞEM BİR KATILIMLA KUTLANDI

Söke'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 99. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Yüzlerce CHP’li Hükümet Meydanı’na yürüdü, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, pasta kesti. Kutlamada konuşan CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, “Nice 99 yılları yaşayacağız. Yolumuz iktidar yoludur. Bunu hep birlikte inşa edeceğiz. Bu kutlu yürüyüş başlamıştır. Hepimize hayırlı olsun. “dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 99. Yılını kutladı. Hükümet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Önceki Dönem İlçe Başkanları Mahmut Hoşgöz, Erkan Polat, Hatice Kurban, Yusuf Günal, Murat Alagöz, Metiner Gökdel, Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Aydın İl Başkan Yardımcıları Mehmet Zeylan ve Dursun Evren, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcıları Nursen Tunç ve CHP ilçe yönetimi, CHP Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Söke Belediyesi Meclis Üyeleri Yasemin Gürsoy, Mehmet Çınar, Mehmet Arif Ceylan, CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Özcan Altındiş ve Kadın Kolları Yönetimi, CHP Söke İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır ve Gençlik Kolları Yönetimi, Söke Muhtarlar Dernek Başkanı Güneyyaka Muhtarı Ali Çıtak, Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı Şevki Kaya, Söke Şehir içi Kooperatifi Başkanı Nazım Balı ve yüzlerce partili katıldı.


BAŞKAN ÖZCAN’DAN BÜYÜK JEST
Parti binasında toplanan yüzlerce CHP’li hep beraber Hükümet Meydanı’na yürüyüp Atatürk Anıtı’na önünde toplandı. Burada kısa bir konuşma yapan CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, güzel bir jest yaparak, “Kurtuluş sürecini başlatan bu ulu çınarın 99. Yılını kutluyoruz. Burada benim de geçmiş dönemlerde çalıştığım ilçe başkanlarını görüyorum çelenk koyma törenini sayın vekilim ile birlikte sayın başkanlarımın yapmasını arzu ediyorum.” Dedi ve çelenkleri önceki dönem ilçe başkanlarının yapmasını istedi.
CHP Önceki Dönem İlçe Başkanları Mahmut Hoşgöz, Erkan Polat, Hatice Kurban, Yusuf Günal, Murat Alagöz birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından saygı duruşu yapıldı. 
Hükümet Meydanı’ndaki törenin ardından parti binasına geçildi. Parti binasındaki kutlama programı konuşmalarla başladı.  


BAŞKAN ÖZCAN:”KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLADI,HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN”
CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan; katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Nice 99 yılları yaşayacağız. Belki biz görmeyeceğiz, yeni nesiller gelecek. Bu bir bayrak yarışı. Yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında partimiz 1. Partidir arkadaşlar. Yolumuz iktidar yoludur. Planımız, programımız kadrolarımız hazır.  Ülkeyi fabrika ayarlarına geri getireceğiz. Bu bereketli topraklardan tekrar bereket fışkıracak. Bunu hep birlikte inşa edeceğiz. Bu kutlu yürüyüş başlamıştır. Hepimize hayırlı olsun.” dedi. 


YILDIZ:”BU ÜLKEYİ CHP İKTİDARI KURTARACAK”
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da söz alarak, “Çok anlamlı, çok güzel bir günde birlikteyiz. Kuruluşun ve Kurtuluşun partisi tam 99 yıl önce kurulmuştu. Atatürk benim iki tane eserim var birincisi Türkiye Cumhuriyeti ikincisi ise Cumhuriyet Halk Partisi'dir demişti. Önümüzde çok önemli bir seçim var arkadaşlar. 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, Atatürk'ün 16 yılda yaptığı bütün fabrikalar sattı. Bu ülkeyi hepimiz birlikte tek ses olarak sadece Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı kurtaracaktır. Bu önümüzdeki seçim bana göre 2. Kurtuluş savaşıdır arkadaşlar. O zamanlar ülkeyi savaşarak kurtarmıştık. Ama şimdi emperyalist güçler ekonomimizi tarımımızı eğitimimizi yok ederek işgal ediyorlar. İşte bu yüzden önümüzdeki dönem CHP iktidarına bu ülkenin ihtiyacı vardır. “dedi.


ÖNCEKİ DÖNEM İLÇE BAŞKANLARINDAN BİRLİK MESAJI
Daha sonra sırasıyla CHP Önceki Dönem İlçe Başkanları söz aldı.
CHP Söke Önceki Dönem İlçe Başkanı Yusuf Günal; “Bu kalabalık beni gerçekten çok duygulandırdı. Hep böyle birlik içinde olalım.” 
CHP Söke Önceki Dönem İlçe Başkanı Hatice Kurban; “Türkiye'nin içinde bulunduğu konjonktürde hepimizin üzerine düşen görevin büyüklüğü ortadadır. Bu seçimlerde mutlak bir şekilde iktidara gideceğiz. Geliyor gelmekte olan. “dedi.
CHP Söke Önceki Dönem İlçe Başkanı Mahmut Hoşgöz de “ Bizler bir baba bir anne olarak çoluk çocuğumuz için yaşıyoruz. Şu anda 25 30 yaşındaki gençlerin tamamı bu iktidar döneminden geçti. Gençlerimiz büyük bir baskı altında kaldı. Başkanlık yaptığım dönemde de sık sık artık toplantılara ak saçlılar değil siyah saçlılar gelsin dedim. Siyah saçlılar genç, siyah saçlılar idealist, siyah saçlılar bilinçli. Bizlerden çok çok daha ilerdeler onları yanımıza partimize çekmek istiyoruz. Dindar ve kindar nesil değil idealist ve bilinçli nesil istiyoruz. “dedi.


AKKENTLİ: “İSTİKBÂLİN TEMİNATI CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99 YAŞINDA!”
CHP’nin 99. Yıldönümü dolayısıyla konuşan Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli,” Kuruluş ve Kurtuluşun sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti, demokrasinin teminatı Cumhuriyet Halk Partimiz 99 yaşında. Genç yaşlı tek vücut çok güzel, çok anlamlı bir program oldu. Partimizi hep birlikte iktidara taşıyacağız. Bu ülke CHP iktidarı ile yeniden eski günlerine dönecek. Bu kutlama programına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP Söke Önceki Dönem İlçe Başkanları Yusuf Günal, Mahmut Hoşgöz ve Hatice Kurban, yıldönümü pastasını birlikte kesti.