EKONOMİ Haber Girişi : 30 Haziran 2022 16:49

SÖKE 2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI SUBE BAŞKANI EMEKLİLER GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

SÖKE 2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI SUBE BAŞKANI EMEKLİLER GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

2021Tüm Emekliler Sendikası Söke Şubesi dünya emekliler günü ve Atatürk’ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran Günün kabul edildiği emekliler günü mesajı yayınladı! Başkan Arife Çevik mesajında ”Emeklilere külfet gözüyle değil, nimet gözüyle bakılmalıdır ”dedi.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI ALTINDA

“Dünya emekliler günü” kutlanır mı diye soran başkan Arife Çevik; Ülkemizde en zor şartlarda yaşayan kesim Emeklilerdir! Elde ki veriler 13,5 milyon emeklinin ve bir o kadar emekli mirasçısının açlık sınırının altında yaşamaktadır! Toplumumuzun ÇİMENTOSUNU ve yaşayan hafızasını taşıyan, geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturan emeklilerimizin sağlık hizmetleri neredeyse yok durumundadır! Özel hastanelerden faydalanamayan emeklilerin, devlet hastanelerinde alın an katkı paylarına dayanacak gücü, evlerine bir lokma götürecek ekonomik güçleri kalmamıştır! Değişen sisteme göre iş hayatından çekilme yaşları artırılan Emeklilerin ömürlerinin geri kalan kısmında insanca yaşama hakkının ellerinden alınması kabul edilir bir durum değildir! Avrupa ülkelerinde ömürlerinin en güzel çağını yaşamayı hak eden emekliler, ülke izde bırakın tatil yapmayı oturdukları kira evlerinin bile parasal ödemesini yapamayacak duruma düşürülmüştür! Ülkemizde AYAK BAĞI OLARAK görülen emekliler elin ülkesinde Baş tacı edilmektedir!
Ülkemizin en tecrübeli emeklileri, devlete yıllarca liyakat ilkesiyle hizmet etmiş karşılığında unutulmuş bir kitle olarak görülmesi devletin ayıbı biz 2021 Tüm Emekliler Sendikasının mücadele ettiği alandır!
Emeklilerin masa başında hükümetle kaybettikleri haklarını ve yaşam standartlarını geri alıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Emeklilerin hak ve hukuk arayışının, sosyal yaşamdaki insanca yaşama hakkının arandığı 2021 Tüm Emekliler Sendikası emeklinin ana evi ve çatısıdır! Tüm Türkiye’de ki emeklileri bu çatı altında toplanmaya bekliyor ve çağırıyoruz.
Tüm Emeklilerimize sağlık, huzur ve mutlu bir yaşam dileklerimle günlerini kutluyorum…