EKONOMİ Haber Girişi : 28 Mart 2023 10:19

Şoför esnafı para kazanamıyor

Şoför esnafı para kazanamıyor

Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, yüksek maliyetler nedeniyle para kazanamayan şoför esnafının zor durumda olduğunu söyledi
Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş toplu ulaşımın sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Karataş, sıkıntılı günler geçiren taşımacılık sektörünün sorunlarına acilen çözüm bulunmasını istedi.
Üyelerinden gelen şikayetlere cevap veremez hale geldiklerini kaydeden Karataş, "Şoför esnafımız aşırı artan yakıt, sigorta, kasko, MTV, fenni muayene ve genel bakım giderlerini karşılayamaz durumdadır. Biz şoför esnafı olarak yolcularımızı yolda bırakmak istemiyoruz ancak, ülke genelinde arka arkaya gelen zamlar bizi zor durumda bırakıyor. Para kazanamayan esnafımız evine ekmek götüremez oldu. Dayanacak gücü kalmayan şoför esnafımız mutsuz ve gelecekten umutsuz" dedi.


"Şoför esnafı aldığı kredileri ödeyemiyor"
Şoför esnafının Kefalet Kooperatifinden aldığı kredilerle ayakta durmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Karataş, "Esnafımızın durumu çok zor. İşimizi sürdürmek için kredi alıyoruz, borçlanıyoruz ama para kazanamadığımız için ödemekte zorluk çekiyoruz. Devletimizin özellikle toplu ulaşımla ilgili destekleri gözden geçirmesini ve sorunlarımıza acilen çözüm bulmasını istiyoruz. Esnafın bağkur, sigorta ve ödedikleri vergilerle ilgili beklentileri var. İnşallah en kısa sürede bu beklentilerimiz karşılanır ve esnafımızı rahatlatacak kararlar alınır diye ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.