ASAYİŞ Haber Girişi : 25 Kasım 2021 20:54

Silah göstererek ölüm tehdidinde bulundular

Silah göstererek ölüm tehdidinde bulundular
Silah göstererek ölüm tehdidinde bulundular

Söke'de son üç yıldır yaşanan Organik Pamuk Desteği Sahteciliği konusunda ısrarcı haberleriyle dikkat çeken gazetemiz imtiyaz sahibi Durmuş Tuna ve Maraton TV imtiyaz sahibi Erol Özhavutçu ile kameraman Kazım Acer'e çirkin saldırı.


Söke Organize Sanayi Bölgesi'nda faaliyet gösteren Uçak Teksil'in sahibi Yaşar Uçak ve oğlu olduğu öğrenilen kişinin silah göstererek tehdit etmesi tepki çekti.
Uçak Teksil'in de adının karıştığı Organik Pamuk Desteği Sahteciliğini haber yaptığımız anda önce güvenlik elemanlarının müdahalesi yaşandı. Canlı yayının sonlandırılmasını isteyen güvenlik elemanlarından sonra oğlunun kullandığı otomobille olay yerine gelen Yaşar Uçak adeta terör estirdi.
Kullandıkları otomobili tozu dumana katarak gazetecilerin üzerine süren Yaşar Uçak ile oğlunun sinkaflı küfürleri ve silah göstererek ölüm tehdidinde bulundukları görüldü.
Can güvenlikleri olmadığı için otomobille uzaklaşmaya çalışan Tuna, Özhavutçu ve Acer'in peşine takılan saldırganların kaza yaptırmaya çalışmaları dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 5 dakika süren taciz ve kovalamaca canlı yayın yapıldığı fark edilince sonladırıldı. Basın mensuplarını taşıyan otomobilin sıkıştırılma anı ve Yaşar Uçak'ın tehdit ettiği anlar kamera görüntülerine yansıdı.

Çirkin saldırıyı kınayan Erol Özhavutçu yaptığı açıklamada, "Yaşar Uçak'ın daha önce de şahsıma yönelik hakaretleri söz konusuydu. İlk olarak telefonla arayıp; tehdit ve hakaret eden Yaşar Uçak'ın bu tacizinden sonra oğlu tarafından şahsıma yönelik darp girişiminde bulunulmuştu. Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Organize Sanayi Bölgesi'ne yaptığı ziyarette şahsıma yönelik darp girişimi  yaşanmıştı. Bu çirkin olay kamuoyu tarafından ayıplanmış ve kınanmıştı. Ne yazık ki, saldırılar şiddetini artırarak sürüyor. Tek suçumuz Organik Pamuk Desteği Sahteciliği konusunda haber yapmamız. Yaklaşık bir yıldır gündeme taşıdığımız Organik Pamuk Sahteciliği işi nedeniyle Söke Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Söke Ticaret Borsası'nda sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Organik Pamuk Sahteciliği işi masaya yatırıldı. Çırçır fabrikası sahipleri, Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere  Pamuk Sahteciliği işi yapan işletmelerden şikayetçi oldular" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan jandarma karakoluna giderek şikayetçi olan Durmuş Tuna, "Haber yapmamız engellenmeye çalışıldı. Bununla da yetinilmeyip; üzerimize araç sürüldü, silah gösterilerek ölüm tehdidinde bulunuldu, sinkaflı küfürlerle tehdit edildik. Silah göstererek ölüm tehdidinde bulunmak suçtur. İçinde bulunduğumuz otomobili sıkıştırıp; yoldan çıkarmaya çalışmak ve kazaya sebebiyet vermeye çalışmak suçtur. Görüntüler elimizde mevcut ve yarın Söke Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacağız" dedi.