MANŞET Haber Girişi : 23 Kasım 2022 15:10

SAVUCA YENİDOĞAN VE SAZLI MAHALLESİ KANALİZASYON HATTI PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU

SAVUCA YENİDOĞAN VE SAZLI MAHALLESİ KANALİZASYON HATTI PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sökelilerin hizmetine sunmak üzere hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan Savuca- Yenidoğan Kanalizasyon Hattı ve Sazlı Mahallesi Kanalizasyon Terfi Hattı’nda ilk kazma vuruldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç ile birlikte bölge halkının 25 yıldır beklediği 180 milyonluk projeyi yerinde inceledi.


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu'nun Söke halkının hizmetine sunmak üzere hayata geçirdiği Savuca Yenidoğan Kanalizasyon ve Sazlı Kanalizasyon Terfi Hattı projesinde ilk kazma vuruldu. 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç ile çalışmaların başladığı hayvan pazarı mevkiinde incelemelerde bulundu. 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Söke İlçesi için çok önem verdiği yaklaşık 180 Milyon TL'lik yatırım için 68 kilometre hat çalışması yanında proje kapsamında bin 136 adet muayene bacası, 2 bin 27 adet parsel bağlantısı yapılacak. 3 adet terfi merkezi olacak. Ayrıca 930 metre yağmursuyu hattı da yapılacak. Yoğun bir çalışma ve 3-4 ekip ile başlanan proje Yenidoğan, Savuca, Sazlı ve Yenikent Hisartepe bölgesinde oturan vatandaşların kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracak. Proje yaklaşık 400 gün sonra tamamlanacak.