SİYASET Haber Girişi : 12 Ocak 2022 20:37

MİLLETVEKİLİ YILDIZ, SÖKE'DE ÜLKE EKONOMİSİNİ MASAYA YATIRDI

MİLLETVEKİLİ YILDIZ, SÖKE'DE ÜLKE EKONOMİSİNİ MASAYA YATIRDI
MİLLETVEKİLİ YILDIZ, SÖKE'DE ÜLKE EKONOMİSİNİ MASAYA YATIRDI

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Söke'ye gelen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Söke İlçe Örgütü'nü ziyaret etti,basın açıklaması yaptı. Milletvekili Yıldız, ülke ekonomisinin İçinde bulunduğu durumu değerlendirerek, iktidara özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. Yıldız, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlerle uğraşıyorum demesinin hepsi yalan. Politika faizini düşürdü ama borçlanmayı yükseltti.Eğer ülke bu durumda ise bunun tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. "dedi. 

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Söke ziyaretine CHP İlçe Örgütü'nü ziyaret ile başladı.Yıldız'ı burada Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan karşıladı.Ziyarette, CHP Söke İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır, CHP Söke İlçe Başkan Vekili Nursen Tunç, Söke Belediyesi Başkan Vekili Veli Devrim Yerli, Söke Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Kurban, Söke Belediyesi Meclis Üyesi Saime Cantürk, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu. 
Örgüt ziyaretinde Milletvekili Yıldız ve CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan basın açıklaması yaptı. 
İlk olarak söz alan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın gündeminde ülke ekonomisi vardı. 

"CUMHURBAŞKANI FAİZLERLE MÜCADELE EDİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR HEPSİ YALAN" 
Milletvekili Yıldız, konuşmasının başında faiz ile mücadele konusuna değinerek, Cumhurbaşkanının faizlerle mücadele edildiği konusundaki söylemlerini yalanladı. Yıldız;"Yaklaşık 45 gün Plan Bütçe görüştük. Plan Bütçe AKP ve MHP oylarıyla geçti. Ama bütçe, plan bütçeye geldikten sonra bütçenin yüzde 50’si gitti. Şu an ek bütçe yapmak yapmak zorunluluğu var. Üzülerek söylüyorum bu bütçede de zaten, ne işçi var, ne memur var ve ne emekli var. Ne üretici var, ne çiftçi var. Hiç bir şey yok. Ancak borçlanarak yürütmeye çalışıyorlar. Ben özellikle Cumhurbaşkanının  faizlerle mücadele edildiğinin yalan olduğunun hepsini kanıtlamak istiyorum. Son faiz açıklamasında ben faizi düşürdüm dediği zaman politik olarak faizi düşürdüler. Yüzde 14 ile Merkez Bankası bütün bankalara para sattı. O parayla aynı gün yüzde 22,70 ile borçlandı. Hazine borçlandı. Yani bir şekilde buradaki  faizcilere tefecilere rant sağladı Cumhurbaşkanı. Daha yeni dün öğleden sonra da yeni bir borçlanma oldu. Hazine 26,70 ile dün borçlandı. Yani Recep Tayyip Erdoğan’ın ben faizlerle uğraşıyorum demesinin hepsi yalan. Politika faizini düşürdü ama borçlanmayı yükseltti. Şuan Türkiye Cumhuriyeti 26,70 ile hazine borçlandı tekrar. 5 Yıllık borçlanma yaptı. Şimdi burdaki sorun şu. Bu dövizi kim yükseltti. Çok iktidarlar da geldi geçti ama. Kendi vatandaşını kazıklayan bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Faizleri düşüreceğim diye kamuoyu oluşturdu. Ve 18 ve 20 lira yaptı doları. Sonra 20 Aralık’ta 18 liradan 13 liraya geriledi. Kime döviz sattı. Bunun araştırılması için CHP olarak TBMM’ye araştırma önergesi verdik. Ama MHP ve AKP oylarıyla red edildi. Şimdi önümüzdeki bilançoya baktığımız zaman 2002 yılında geldi AK Parti. 20 yıldan beri bu ekonomiyi buraya getiren bu iktidar. Yani Recep Tayyip Erdoğan. Hele 2018’den sonra tek adam yetkisini aldıktan sonra. Bütün kararları kendisi veriyor. Her şeyin sorumlusu kendisi. Eğer ülke bu durumda ve bunun tek sorumlusu ise Recep Tayyip Erdoğan’dır. 19 yıldan beri bu ülkeyi yönetiyorlar. 130 milyar dolar borcu şu anda 540 milyar dolar borç haline getirdiler. Peki bu arada yaklaşık 80 milyar dolar da özelleştirme yapmış. Fabrikalarımızı satmış, yollarımızı satmış, hazine arazilerimizi satmış. Yani ne varsa her şeyi sattı. Peki bu para nereye gitti. Bunun hesabını sorduğumuz zaman milletvekili olarak bile cevabını alamıyoruz."

"SEÇİM YAPMAK ZORUNDAYIZ"
Gelinen noktada artık sandığa gidilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirten Yıldız, " Yani ben şunu söylüyorum. Bu ülkenin düzelmesi için muhakkak hakeme gitmemiz lazım. Hakem kimdir millettir.  Bir an önce sandığı getirip, vatandaşları sıkıntıya sokmamız gerekiyor. MHP ve AKP Dışında herkes seçim istiyor. Seçim yapmak zorundayız. Aksi takdirde önümüzdeki dönem, bu kışın gerçekten zor geçecek. Bir an önce seçim kararı alınması lazım. Bu seçim kararı alındıktan sonra ben ülkenin rayına oturacağını tahmin ediyorum. Aksi takdirde daha çok ekonomik buhran yaşarız. 

"TÜRKİYE ŞU AN HERŞEYİ İTHAL EDİYOR"
Geçen hafta Aydın’ın 17 tane Ziraat Odası başkanının meclise geldiğini ifade eden Yıldız, "Adam diyorki ‘ben ektiğim yaptığım masrafı tarladan alamıyorum’ diyor. Bugün gübre 900 liraya çıktı ben nasıl gübre atacağım diyor. Atamadığım takdirde verim alamam diyor. Ekmesem daha iyi diyor. Peki ben şunu soruyorum 2018 de Cumhurbaşkanı yarı depo bizden yarı depo sizden demişti. Burada Sökeli çiftçilere soruyorum yarım depo yakıt verdimi devlet size. Bugün mazot 14 lira olmuş arkadaşlar. Yani rekabet edemiyoruz. 2002 yılında tarım konusunda kendi kendine yetebilen bir ülkeydik. Biz dışarıya ihraç yapıyorduk. Ama şu an Türkiye bütün herşeyi ithal ediyor. Bugün mercimek Kanada’dan geliyor. Daha önce Kanada bizden mercimek alıyordu. Şimdi size dürüstçe bir şey söyleyeyim Sayın Cumhurbaşkanı bir avuç milletvekiline ve dolar milyarderlerine çalışıyor. Düşünün. Adam diyor ki, getirin doları, bozun, yatırın bankaya diyor. Dolar yükseldiği zaman ben teminat olarak hazineden görüyorum. Bu şu demek oluyor 84 milyon insan dolar milyarderlerine çalışıyor. Milliyetçiyim diye geçiniyor Devlet Bahçeli. Biliyorsunuz eskiden bir yasa çıkardılar 250 milyon dolar ev alan bir vatandaş veya para getirenler TC vatandaşı oluyordu. Şimdi bir kanun daha çıkardılar. Baktılar önceki kanun tutmuyor. Şimdi 500 bin dolar para getirip bankaya yatıran insan kaçakçısı, eroin kaçakçısı, şu, bu…  Mafya gelecek TC bankasına 500 bin dolar para koyacak ve vatandaşlık alacak.  Türkiye Cumhuriyetini bu kadar ayağa düşürdüler. Türkiye Cumhuriyetini bu hale düşüren bu iktidardır. Öyle bir hale geldik ki TL dünyada en düşük değere sahiptir. Bu ülke bu hale gelmemişti şimdiye kadar arkadaşlar. Bu arada Söke’den Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bu ülkeyi yönetiyorsun. Bu hale getirdin. Bir an önce sandığı milletin önüne koy. Millet kararını versin. 19 yıldır iktidarsınız. Millet sizi tekrar iktidara getirirse saygı duyarız orada sorun yok. O yüzden bizim tek derdimiz, bu hükümetin bir an önce seçim kararı alıp, en kısa sürede seçime gitmesi. Yoksa bu ekonominin düzeleceğine inanmıyorum arkadaşlar.

SÖKE iLÇE BAŞKANI ÖZCAN:" BEN ARTIK BU İKTİDARIN KIRMIZI KART GÖRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM
Milletvekili Yıldız'dan sonra söz alan CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan'da  ekonomik sıkıntılara değindi ve artık bu iktidarın kırmızı kart gördüğünü belirtti. Başlan Özcan, " Sayın vekilim  yaşadığımız süreci çok iyi özetledi. Sayın vekilimin de az önce ifade ettiği gibi Türkiye bir avuç dolar milyarderinin oyun sahası haline dönüşmüştür. Merkez Bankası'ndan yaptığınız değişikliklerle borç sistemi içine sokuyorsunuz. Ve bunun tek bir meali vardır. Artık bankacılık sektörü de kilitlendi. Sizin aracılığınızla yurttaşımıza soruyoruz. Kim rahatlıkla kredi kullanabiliyor. İmkanı olan hiç kimse kullanmıyor. Bunun yegane sebebi artık bankacılık sistemi de elindeki parayı hazineye borç vermekle çareyi bulmuş durumda. Çünkü bankacılığın ciddi sıkıntıları var.  Kriz gittikçe derinleşiyor ve krizin boyutu finansal sıkıntıları da içine alarak derinleşiyor. Ben çok sürdürülebilir ve uzun soluklu bir süreç görmüyorum. Sayın vekilim gibi. En kısa sürede sandık halkın önüne getirilmeli. Halk tercihini bulunduğu süreci göz önünde bulundurarak yapacaktır. Buna hiç şüphem yok. Ben artık bu iktidarın kırmızı kart gördüğünü ve gideceğini düşünüyorum"