MANŞET Haber Girişi : 29 Ekim 2021 13:01

MERA ALANINDA GENİŞLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

MERA ALANINDA GENİŞLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un "mera alanında sıkı denetim istiyorum" şeklindeki talimatına rağmen Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton'un vurdum duymaz tavırları başta çevreciler olmak üzere Didim hakkını çileden çıkarıyor.


Aydın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü üç beton santralinde yaptığı incelemede eksik belgeler tespit etmiş ve üç işletmeciye de 100'er bin TL. para cezası uygulanmıştı. 

SUÇÜSTÜ OLDULAR AMA...
Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü de basında çıkan haberleri ve ihbarları değerlendirerek mera alanına ekip göndermiş ve suç üstü yapmıştı. Mera alanına dökülen molozlar tespit edilmiş, molozların kaldırılması istenmiş ve 10 gün süre tanınmıştı. 

GERİ ADIM ATMIYORLAR
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından doğa katliamı yerinde tespit edilmesine ve mera alanının temizlenmesi için süre tanınmasına rağmen üç beton santrali işletmecisi bildiğinden şaşmıyor.
Mera alanını işgal eden ve genişleme çalışmaları ile çevre kirliliğine sebep verme konusunda kesinlikle geri adım atmayan beton santrali işletmecileri "bu gücü kimden alıyorlar?" dedirtiyor.

TAVŞANA KAÇ TAZIYA TUT...
Beton santrallerinin genişleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, uyarılara rağmen iş makinalarının durmaksızın çalışması "tavşana kaç tazıya tut taktiği mi uygulanıyor?" sorusunu gündeme getiriyor.
Beton santrali işletmelerine ait iş makinalarının kendilerine yol açmak için de hummalı çalışma içerisinde olmaları "denetimler göz boyamadan ibaret mi?" dedirtiyor.

KİM "DUR" DİYECEK?
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un "mera alanında sıkı denetim istiyorum" talimatıyla birlikte ilgili müdürlükler tarafından yapılan denetimler sonucunda uygulanan cezai müeyyidelere ve 10 günlük süre tanımaya rağmen beton santrali işletmelerinin kanun tanımaz yaklaşımları kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. 
Beton üretiminde kullandıkları suyu da kaçak kuyular açarak, yer altı kaynaklarından temin eden ve Devlete hiç bir ödeme yapmayan Değişim Beton, Kösem Beton, Ufuk Hazır Beton'un kanun tanımaz tavırları "Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatına rağmen üç beton santralinr kimse dur diyemiyorsa vah Didim'in geleceğine" yorumları yapılmaya başlandı.