EKONOMİ Haber Girişi : 09 Mayıs 2023 10:42

KUTO BAŞKANI SERDAR AKDOĞAN "VİZE SORUNU ÇÖZÜLMELİ"

KUTO BAŞKANI SERDAR AKDOĞAN

Yunanistan’ın Samos Adası’nda, Türk ve Yunanlı yetkililer ve turizmciler bir araya geldi, Türk-Yunan turizm işbirliği konuşuldu.

Yunanistan’ın Samos Adası Valiliği, adadaki belediyeler ile turizm örgütlenmelerinin ev sahipliğinde, Kuşadası, İzmir ve Bursa’dan Türk turizmcilerin katılımıyla Pythagorio’da düzenlenen toplantıya davetli olarak katılan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan toplantıda yaptığı konuşmada; “Türkiye’den turist bekleniyorsa vize sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi ve konuşmasının devamında; biz de Kuşadası’nı pazarlamak için buradayız ve kurum olarak da ilçemizin tanıtımını çok iyi yapıyoruz. Kuşadası’nın lokasyonu, yakın çevremizden arabayla 35 milyon kişinin ulaşımına uygun. Bu Samos için de bir fırsat. Ancak vize için randevular çok geç, vizeler ise çok kısa süreler için veriliyor. Oda binamızda hizmet veren Yunanistan vize ofisi Temmuz ayına randevu veriyor. Samos’a Türkiye’den turist bekleniyorsa öncelikle bu sorunun çözülmesi gerekiyor” dedi.

Samos Adalar Valisi Vasilis Panourakis, Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Samos Başkanı Tasos Nikolaidis, Samos Belediye Başkanı Giorgos Stantzos, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Aydın Bölge Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan ve turizmcilerin yaptıkları konuşmalarda iki ülke turizmindeki ilişkilere değindiği toplantı ve Türk turizmcilerin ziyareti Yunan medyasından da büyük ilgi gördü.