EKONOMİ Haber Girişi : 13 Aralık 2022 09:18

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN SINDIRGI’YA JEOTERMAL GEZİ

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN SINDIRGI’YA JEOTERMAL GEZİ

Davutlar’da bulunan jeotermal kaynakları sağlık turizmi alanında daha etkin ve verimli bir biçimde kullanmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi yetkilileri, Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi’ni ziyaret ederek jeotermal tesislerde incelemelerde bulundu.

Sındırgı Belediyesi’ne yapılan ziyarete Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel ile jeotermal alanda kaynak yaratmak ve yatırım yapmak amacıyla Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Ada Davutlar Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Umut Şenol ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bal katıldı. Kuşadası Belediyesi yetkilileri; Sındırgı Belediye Başkan Vekili Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aldemir, Özel Kalem Müdürü İdris Demircan ve Sındırgı Belediyesi’ne bağlı SİNJET  A.Ş Genel Müdürü Fatih Sultan Yıldırım tarafından karşılandı.

Kuşadası Belediyeci yetkilileri, yeni kurulan Ada Davutlar Jeotermal A.Ş’nin faaliyet alanlarını geliştirmek ve çevre belediyelerin konu ile ilgili çalışmalarını yerinde incelemek hedefi ile gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında SİNJET A.Ş. tarafından işletilen ve jeotermalle çalışan ısı merkezinde incelemelerde bulundu. Kentteki 5000 konutun ısıtmasını sağlayan jeotermal tesisleri gezen Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel ve Ada Davutlar A.Ş yöneticileri, Sındırgı Belediyesi’ne ait jeotermal kaynakların kullanımı ile işletilen bölgedeki en önemli meyve sebze kurutma tesisinde de incelemelerde bulunarak işletme hakkında bilgi alındı.