KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK SAYGISIZLIĞIN GEREĞİ YAPILMALIDIR

Tariş çiftçilerimizin meydana getirdiği bir markadır. 
Söke dahil Ege Bölgesi’nde  7 ilde, yaklaşık 100 bin üretici ortağının örgütlendiği, 97 kooperatifin bağlı olduğu, dört ayrı üretici örgütünün ortak markasıdır. 
Tariş'in kökleri 1910'lu yıllara kadar uzanan, başlangıçta incir ve üzüm daha sonra pamuk ve zeytinyağı ürünleri temelinde örgütlenen, dört kooperatif Birliğinin ortak adı.
Bu dört biriliğin her biri ayrı tüzel kişiliğe sahip. "Tariş” kelimesi, kuruluş yıllarında birliğe destek olan bankalardan, Ziraat Bankası ile İş Bankası'nın ilk hecelerinden oluşuyor. 
Tariş, çiftçinin sigortası bir kurum olarak Bakanlık denetimine tabi olduğu için Devlet Kurumu niteliğini taşımaktadır. 
Tariş'te yöneticiler çiftçilerin  oylarıyla seçilmektedir. 

Söke’nin gündeminde bugün yine Tariş var!
Söke Tariş Pamuk Kooperatifi genel kurulu olduğunda her partiden üretici gelip oyunu kullanıyor. 
Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Engin Öztürk’ün sosyal medyada yaptığı paylaşım Cumhuriyet Halk Partilileri harekete geçirdi. 
Engin Öztürk, Akp Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma destek vererek, aynı sözlerle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.
Tarafsız olması gereken bir kurumun yöneticisi böyle bir açıklama yapınca Cumhuriyet Halk Partisi tarafından infiale yol açtı.Partinin tüm kademeleri Söke Tariş yöneticisi Engin Öztürk’e tepkilerini en üst noktadan dile getirdiler.
Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve yöneticileri, il yöneticileri sırayla Öztürk’e tepkilerini dile getirdiler ve en son olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Çankır yapmış olduğu bir açıklamayla hem Metin Yavuz’a hem de Metin  Yavuz’un yancısı görünen Söke Tariş Pamuk Kooperatifi yönetim kurulu Üyesi Engin Öztürk’e tepkisini dile getirdi
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Çankır’ın konuya dahil olmasından yola çıkarak, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekillerinin konudan haberdar olduğunu düşünüyorum. 

Çiftçinin haklarını savunmak ve korumakla mükellef bir kurumun yöneticisi yapmış olduğu açıklama kurumu nasıl zor durumda bıraktığının göstergesidir. 
Engin Öztürk’ün kurumu içine düşürdüğü durum içler acısı!
Peki  tüm bu yaşananlar neticesinde Söke Tariş Pamuk Kooperatifi yönetimi Engin Öztürk’e ne gibi bir yaptırım uyguluyor veya uygulayacak? 
Ben şahsen burada herhangi bir yaptırım uygulanacağını düşünmüyorum çünkü Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkan İsmail Özer daha önce de çeşitli polemiklere girmiş, kurumun adına yakışmayacak hareketler içinde bulunmuşlardı.

2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet  İttifakının Adayı  Mehmet Beliğ Azbazdar’a  destek veren Söke Tariş Pamuk Kooperatif Başkanı İsmail Özer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı  Özlem Çerçioğlu’nun afişlerinin bulunduğu tabelalaların önüne, Tariş'e ait römorklarını çekmişti. 
İsmail Özer, Söke İyi Parti İlçe Yöneticisi Refik Mercan’a  “saygısız ve densiz” demişti.
İsmail Özer, Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerine katılmış olduğu bir radyo programda ağıza alınmayacak kelimeler kullanmış ve konu yargıya kadar taşınmıştı

Bu yaşananlar çiftçinin hakkını korumak adına mı, çiftçinin sorunlarını gidermek adına mı yapılmıştır yoksa Kooperatifin Yönetim Kurulunu oluşturan kişilerin kendi anlamsız çıkışlarından dolayı mı olmuştur? 
Anlamsızca ve hadsizce yaşanan olaylarda çiftçi sorunuyla alakalı bir durum olmadığı gibi; elbette Tariş'in tarihiyle ilgili bir durum da yok ancak bu kişiler Söke Tariş Kooperatifi Yönetim Kurulu  Üyesi oldukları için sıkıntı vardır. 

Eğer ki, oturduğunuz koltuklarda siyaset yapmak istiyorsanız görevi bırakmalı ve siyaset arenasına geçmelisiniz! 
Engin Öztürk yapmış olduğu açıklamalarla Cumhuriyet Halk Partili herkesin nefretini kazanmıştır. 
Tariş bir çiftçi kuruluşudur ve kinle, nefretle yönetilemez. 
Engin Öztürk derhal Cumhuriyet Halk Partililerden  özür dilemeli ve koltuğundan istifa etmelidir. Bunu yapmıyorsa da İsmail Özer Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Engin  Öztürk’ü derhal görevden almalıdır.

  • Amour De Luxe