MANŞET Haber Girişi : 28 Ekim 2021 12:52

KAÇAK SU KULLANIYORLAR İDDİASI GÜNDEMDE

KAÇAK SU KULLANIYORLAR İDDİASI GÜNDEMDE

Didim'de faaliyet gösteren Kösem Beton, Değişim Beton ve Ufuk Hazır Beton'un mera alanı işgali ve doğa katliamı rezaletinde ihbarlar peş peşe gelmeye devam ediyor.


YAYINLARIMIZ SES GETİRDİ
Mera alanının molazlarla kirletildiği ihbarı sonrasında yaptığımız haberler ses getirmiş ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatıyla Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aydın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü harekete geçmişti. 

10 GÜN SÜRE TANINDI
Mera alanında yapılan incelemelerde beton santrali işletmelerinin alana moloz döktükleri tespit edilmişti. Beton santrali işletmecilerine sebep oldukları çevre kirliliğini gidermeleri için 10 gün süre verilmişti. 

MOLOZLARIN ÜSTÜNÜ KUMLA ÖRTÜYORLAR
Mera alanına döktükleri molozları taşımaları istenen beton santrali işletmecilerinin şimdi de moloz yığınlarını taşımak yerine iş makinalarıyla yaydıkları ve üzerlerine kum döktükkeri yönünde ihbarlar gelmeyen başladı. İşgal ettikleri mera alanında bugüne kadar istedikleri gibi hareket eden beton santrali işletmeleri sebep oldukları çevre kirliliğini gidermek yerine üstünü örtme girişimi çevrecilerden tepki görüyor.

BETON ÜRETİMİNDE KAÇAK SU KUYULARINDAN MI FAYDALANILIYOR?
Didim'in göbeğinde faaliyetlerini sürdüren beton santralleri hakkında şimdi de kaçak su kuyuları açmak suretiyle üretim yaptıkları ihbar edildi. Beton üretiminde kullanılan suyun kaçak kuyular açmak suretiyle temin edildiği iddiaları "pes" dedirtti. 

MERA ALANI İŞGALİ SİYASİ BİR KARAR
Didim'in göbeğinde hem de mera alanında beton santrallerine neden göz yumulduğu bir türlü açıklanamıyor. Kararın siyasi olduğunu ve her beton santrali işletmecisninin arkasında bir Ak Partili Aydın Milletvekili olduğu belirtiliyor. Bu nedenle de mera alanı işgali ve doğa tahribatına yıllardır göz yumulmuş.

whatsapp-image-2021-10-28-at-12.25.38.jpegwhatsapp-image-2021-10-28-at-12.26.17.jpegwhatsapp-image-2021-10-28-at-12.27.24.jpeg