SİYASET Haber Girişi : 07 Mart 2022 14:05

İYİ Partili Sezgin: Çiftçinin sizden sonraki 20 yılını da tehdit ediyorsunuz

İYİ Partili Sezgin: Çiftçinin sizden sonraki 20 yılını da tehdit ediyorsunuz

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM Genel Kurulu’nda 5 Mart Cumartesi tarihinde yaptığı konuşmada maden yönetmeliğinde yapılan değişikliği eleştirerek, “zeytin ağaçlarının ölüm fermanı yayımlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Bir zeytin ağacının yeniden ve verimli şekilde meyve verebilmesi için 15-20 yıllık bir süre geçmesi gerektiğini belirten Sezgin, “İktidarda olduğunuz 20 yıllık sürede çiftçimize verdiğiniz zarar yetmiyormuş gibi, şimdi zeytincilerin siz gittikten sonraki 20 yılını da tehdit ediyorsunuz” dedi.  

 

“Madencilik düzenlemesine güvenip zeytinlikleri kesecek olanları uyarıyorum”

 

İYİ Partili Sezgin, bu düzenlemeye güvenip yatırım yapmaya niyetlenen yatırımcıları uyararak, “Daha önce benzer bir düzenlemenin yürütmesi zeytincilik kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay tarafından durdurulmuştu. İYİ Parti olarak Danıştay'a yaptığımız başvuru neticesinde bu düzenlemenin yürütmesinin de durdurulacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

İktidarın, nükleerle ilgili eleştirilere, jeotermal santrallerin zararlarına yönelik itirazlara “Enerji yatırımına ihtiyacımız var” diyerek karşı çıktığını vurgulayan Sezgin, “Bugün, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi için verdiğimiz önerge iktidar tarafından reddedildi. Bu tutum, en hafif deyimiyle samimiyetsizliktir” ifadelerini kullandı.